Michal Lendel Rôzne

Pozoruhodná novinka v Košiciach: V meste otvorili najväčšie laboratórium na celom východe!

V Košiciach dnes slávnostne otvorili nové komplexné centrálne laboratórium s vybavením na najvyššej európskej úrovni, ktoré je zároveň najväčším na východe Slovenska. Zariadenie dokáže denne spracovať vyše 4 500 vzoriek krvi a vykonať vyše 50 000 vyšetrení.

Ilustračný obrázok k článku Pozoruhodná novinka v Košiciach: V meste otvorili najväčšie laboratórium na celom východe!
Zdroj: Dnes24.sk

Investície na vybudovanie centrálneho laboratória dosiahli takmer 4,5 milióna eur. Laboratórium zamestná približne 140 špičkových odborníkov, zaberá plochu 3 000 štvorcových metrov a denne môže spracovať vyše 4 500 vzoriek krvi a vykonať vyše 50 000 vyšetrení.

Ako prezradila manažérka marketingu a PR spoločnosti Medirex Group, ktorá za celým projektom stojí, Zuzana Kovaľová, práve rýchle, komplexné a kvalitné služby patria k hlavným prínosom. “Laboratórium disponuje robotickou linkou a najmodernejšími prístrojmi, ku ktorým patrí napríklad tkanivový procesor najnovšej generácie, ktorý dokáže spracovať vzorky už za niekoľko hodín, čiže tkanivové preparáty sú zanalyzované už v deň doručenia. To je nesmierne dôležité napríklad pri zhubných nádorových ochoreniach,“ uviedla Kovaľová.

Vďaka kvalitnému vybaveniu toxikologického laboratória o nový chromatografický analyzátor sa zvýši citlivosť záchytu nových drog, ktoré sa inou technikou nedajú dokázať. Laboratórium bude tiež ponúkať počítačom asistovanú mikroskopiu pri LBC cytológií, ktorá patrí k svetovým novinkám a mnoho ďalších špičkových technológií.

Nové laboratórium otvorené v Košiciach
17
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM