Michal Lendel Správy

Prekvapení vodiči na sídlisku Ťahanovce: Dostávali veľkonočné vajíčka!

Na košických cestách prebehla netradičná dopravná akcia. Policajti s malými pomocníkmi rozdávali veľkonočné vajíčka a zajačikov. Tí s menšími restami si vyslúžili korbáčik.

Ilustračný obrázok k článku Prekvapení vodiči na sídlisku Ťahanovce: Dostávali veľkonočné vajíčka!
Zdroj: TASR

Deti zo Základnej školy Bruselskej v Košiciach pomáhali na Americkej triede na sídlisku Ťahanovce mužom zákona. Spoločnými silami skontrolovali počas dopravnej akcie 26 vodičov. Ako informoval košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó, pätnástich šoférov odmenili žiaci vlastnoručne vyrobenými zajačikmi či veľkonočnými vajíčkami a jedenástim za menšie priestupky na úseku cestnej premávky odovzdali korbáčiky.

„Pre deti to bolo veľmi zaujímavé sledovať dopravnú hliadku priamo pri výkone služby a aktívne sa zapájať do akcie pri zastavení a kontrole vodičov,“ uviedol Szabó, ktorý pripojil, že deti na záver dostali od policajtov osvedčenie, reflexný pásik a malú sladkosť a pani učiteľka prevzala ďakovný list za účasť žiakov školy na uvedenej dopravno-preventívnej akcii.

V stredu bude táto akcia pokračovať na Watsonovej ulici v Košiciach a v obci Slanec v okrese Košice okolie od 09:00 do 10:30 hodiny. Ochrancovia poriadku chcú aj takouto formou pôsobiť na všetkých účastníkov cestnej premávky v záujme ich bezpečnosti s cieľom znižovať dopravnú nehodovosť na cestách.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM