Lenka Fedorová Šport

Projekt určený špeciálne pre Košičanky: Zahoďte starosti a rozhýbte sa na behu pre ženy!

Konečne niečo len pre ženy. Leto sa blíži a každá žena by sa chcela s vysnívanou postavou premávať po kúpalisku. Nie je to nemožné, poďte si zabehať!

Ilustračný obrázok k článku Projekt určený špeciálne pre Košičanky: Zahoďte starosti a rozhýbte sa na behu pre ženy!
Zdroj: TASR

Medzinárodný maratón mieru netreba nikomu zvlášť predstavovať. Poznajú ho na celom svete a teší sa čoraz väčšej obľube. Avšak maratón sa zameral aj špeciálne na ženy, a vytvoril tak Women friendly marathon (WFM), ktorý tento rok vstupuje už do svojej štvrtej sezóny.

Nájdite si cestu k rekreačnému behu

Myšlienkou projektu je pomôcť dievčatám a ženám nájsť si cestu k rekreačnému behu. Nájdu sa v ňom tie, ktoré s behom plánujú začať, zatiaľ sa však k tomu „nedokopali“, ale aj tie, ktoré si rady pôjdu zabehať, vyvetrať hlavu, zmeniť myšlienky a urobiť niečo pre svoje zdravie.

Projekt nezabúda ani na mamičky, ktoré by si rady šli zašportovať, avšak popri každodenných povinnostiach na to nemajú čas. Organizátori to vyriešili svojsky a o deti sa radi postarajú.

Mamičky sa tak nemusia starať, kde dajú svoje ratolesti, vezmú ich jednoducho so sebou. Beh im tak pomôže vypnúť od každodenného strereotypu a starostí o deti a venovať kúsok času sebe.

Beh pre ženy potrvá do októbra

Tréningy sú bezplatné a prebiehajú pod vedením skúsených atletických trénerov. „Pre všetky ženy a dievčatá, ktoré by rady s behom začali alebo sa mu už venujú a chcú sa rozvíjať, otvára WFM bežecké tréningy v lesoparku Anička v Košiciach,“ uvádza web udalosti.

Tréningy sa začali 27. apríla 2016 a budú pokračovať až do októbra každú stredu od 17:30 do 19:00. Stačí si so sebou priniesť dobrú náladu, chuť urobiť niečo pre svoje zdravie a úsmev. Ak ste sa rozhodli zapojiť do projektu, najbližší beh na Aničke sa koná už 11. mája 2016.

Organizátori sa snažia Košičanky motivovať aj tým, že ak s nimi absolvujete aspoň päť bežeckých tréningov, odmenou vám bude krásne tričko s logom udalosti.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM