Lenka Fedorová Rôzne Správy

Rekonštrukcia pri Auparku: Dokedy potrvá?

Vodiči sa musia obrniť poriadnou dávkou trpezlivosti. Môže za to realizácia protismerného prúdu v centre mesta.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia pri Auparku: Dokedy potrvá?
Zdroj: TASR

Rekonštrukcia, ktorá od začiatku týždňa obmedzuje dopravu v centre mesta, má za cieľ umožniť autám prejsť od Auparku na Štúrovu ulicu bez nutnosti využívať prechod cez Južnú triedu a následne Fejovu ulicu.

Po rekonštrukcii by tak mali premávať autá od Auparku po jednopruhovej ceste, ktorá je vybudovaná medzi protismernou dvojprúdovkou na Štúrovej a Pamätníkom neznámeho vojaka. Napojiť sa má práve na prechod z Fejovej.

„Uzávierka bola po schválení Krajským dopravným inšpektorátom Krajského riaditeľstva PZ Košice riadne vyznačená prenosným dopravným značením. Navyše bol, takisto dočasne, zrušený aj tzv. bus – pruh, aby premávka motorových vozidiel bola počas výstavby protismerného jazdného pruhu čo najplynulejšia,“ uvádza hovorkyňa Linda Šnajdárová na stránke mesta.

Podľa hovorkyne však mnohí vodiči túto možnosť nevyužívajú, a podieľajú sa tak na vytváraní zbytočného dopravného „chaosu". Rekonštrukcia cesta má potrvať do 31. decembra tohto roku.

Realizátor protismerného pruhu pri Auparku na Námestí osloboditeľov (spol. Aupark, resp. HB REAVIS MANAGEMEWNT s.r.o.) chce 27. októbra 2016 zabezpečiť v danej lokalite aj vodorovné dopravné značenie. „Mesto Košice ako stavebník vyzvalo realizátora prác, aby uvedené dopravné značenie nechal urobiť čo najskôr, avšak kvôli nepriaznivému daždivému počasiu to doposiaľ nebolo možné,“ informuje mesto.

Titulné foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM