Ľubomíra Karmanová Správy

Rekonštrukcia starých rozvodov plynu finišuje: Niektoré košické ulice ešte čaká odpojenie starých plynovodov

Kvôli zvýšeniu bezpečnosti plynári v Košiciach zrekonštruovali viac ako štyri kilometre 50 - ročného plynového potrubia. Ešte je potrebné odpojiť staré plynovody na niektorých uliciach.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia starých rozvodov plynu finišuje: Niektoré košické ulice ešte čaká odpojenie starých plynovodov
Zdroj: TASR

Rekonštrukcia viac ako 50-ročných rozvodov plynu na košickom Kuzmányho sídlisku sa končí. Mesto informovalo, že síce sú tam už všetky plynovody zrekonštruované, plynári však musia odpojiť a odplyniť staré plynovody na uliciach Československej armády, Moyzesova, Hviezdoslavova.

„Celkovo bolo nutné zrekonštruovať až 4430 metrov plynového potrubia so 109 plynovými prípojkami na trase dlhej 1523 metrov. Rekonštrukcia, ktorá má byť vrátane všetkých povrchových úprav ukončená do 30. októbra 2015, bola nevyhnutná z dôvodu zvýšenia bezpečnosti obyvateľov, ochrany ich životov, zdravia a majetku, ale aj bezpečnosti a spoľahlivosti dodávok zemného plynu do domácností,“ uviedla hovorkyňa Košíc Linda Šnajdárová.

Ubezpečila, že finalizácia náročnej stavby nebude mať žiadny vplyv a nijako neohrozí finišujúce práce na modernizácii košických električkových tratí a uzlov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM