Veronika Hunyadiová Správy

Staré Mesto chce revitalizovať parky. V pláne sú ihriská aj oddychová zóna

V pláne je obnova dvoch staromestských parkov za peniaze z eurofondov.

Ilustračný obrázok k článku Staré Mesto chce revitalizovať parky. V pláne sú ihriská aj oddychová zóna
Zdroj: MČ Košice - Staré Mesto

Poslanci mestského zastupiteľstva na ostatnom zastupiteľstve (18. 3.) schválili aj zapojenia mesta do výziev na revitalizáciu verejného priestranstva v mestských častiach Sídlisko KVP, Staré Mesto a Sever. Spolufinancovanie mesta je vo výške päť percent. Magistrát o tom informuje na svojom webe.

Dva parky

V Starom Meste je naplánovaná investícia za 630-tisíc eur pri revitalizácii parku medzi ulicami Kuzmányho, Kpt. Nálepku a Magurská a v parku medzi ulicami Branisková, Tatranská a Československej armády.

„Sme nesmierne radi, že sa nám podarilo komplexne pripraviť dva projekty revitalizácie parkov, ktoré boli schválené na predloženie žiadosti o nenávratný finančný príspevok," uviedol starosta Starého Mesta Igor Petrovčik. Ako uvádza mestská časť na svojom webe, starostu teší, že niekoľkoročná iniciatíva v spolupráci s väčšinou miestnych poslancov sa blíži do cieľa a významne zveľadí verejný priestor Starého Mesta.

Čo je v pláne?

V rámci kompletnej revitalizácia oboch parkov, na ulici Kpt. Nálepku, Kuzmányho a Magurskej aj medzi ulicami Tatranská, Československej armády a Branisková je v pláne oddychová plochu pre obyvateľov, nové chodníky, mobiliár, pitnú fontánka či búdka na knihy aj väčšie detské ihrisko.

Mestská časť poteší aj športovo založených obyvateľov. V pláne sú petangové, mini futbalové aj workoutové ihriská. Psičkári sa môžu tešiť na nový výbeh pre psov s oplotením a prekážkami na tréning ich štvornohých miláčikov. Navrhované sú v lokalite aj dažďové záhrady.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM