Rôzne Správy

Štátne divadlo Košice: Do konca sezóny ponúkne ešte 6 premiér

Činohra, opera a balet Štátneho divadla Košice uvedú v druhej polovici sezóny 2016/17 ešte šesť premiérových titulov. Čo nás čaká a neminie?

Ilustračný obrázok k článku Štátne divadlo Košice: Do konca sezóny ponúkne ešte 6 premiér
Zdroj: TASR

Činohra, opera a balet Štátneho divadla (ŠD) Košice uvedú v druhej polovici sezóny 2016/17 ešte šesť premiérových titulov. Patrí k nimi snový triler, Straussova opereta, experimentálne tanečné divadlo, rozprávka, opera Richarda Wagnera i pôvodná slovenská hra.

Prvou premiérou v novom roku bude 17. februára na Malej scéne hra Nehoda súčasného maďarského dramatika Zoltána Egressyho.

V skúšobnom procese je aj prvá tohtoročná premiéra operného súboru – opereta Johanna Straussa Noc v Benátkach.

Experimentálne tanečné divadlo Denník Anny Frankovej pripravuje ako autorský projekt umelecký šéf baletu Ondrej Šoth. Svoju premiéru bude mať 21. marca na Malej scéne.

„Predstavenie bude výnimočné aj tým, že baletný súbor sa prvý raz predstaví na menšej z oboch scén divadla a určite zaujímavosťou je aj hosťovanie herečky Táne Pauhofovej v postave Anny Frankovej,“ uviedol Dohovič.

Do repertoáru divadla pribudne aj nový rozprávkový titul. Činohra uvedie 7. apríla v slovenskej premiére dramatizáciu rozprávky Astrid Lindgrenovej Ronja, dcéra lúpežníka.

Ďalšou slovenskou premiérou bude 26. mája opera Richarda Wagnera Víly. Slovenskou premiérou bude aj posledná novinka sezóny, a to pôvodná slovenská hra Jakuba Nvotu a Miriam Kičiňovej Ako Bonnie a Clyde. Činohra ju uvedie 9. júna na Malej scéne v réžii autora.

Aj ponuka premiér v prvej polovici sezóny 2017/2018 prináša podľa Dohoviča viac ako zaujímavé tituly. Pôjde o Verdiho komickú operu Falstaff, Shakespearovu tragédiu Hamlet v netradičnej podobe tanečného divadla a činohernú ruskú klasiku – Ujo Váňa od Antona Pavloviča Čechova.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM