Michal Lendel Správy

Súd zrušil rozsudok nad Ladislavom z Košíc za terorizmus!

Senát Krajského súdu v Košiciach dnes na neverejnom zasadnutí zrušil rozsudok v prípade Ladislava K. Toho odsúdil Okresný súd Košice I. za terorizmus na 25 rokov odňatia slobody. Okresný súd má vec v potrebnom rozsahu znova prejednať a rozhodnúť.

Ilustračný obrázok k článku Súd zrušil rozsudok nad Ladislavom z Košíc za terorizmus!
Zdroj: TASR

Hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Marcela Gálová informovala o tom, že senát Krajského súdu v Košiciach na neverejnom zasadnutí zrušil rozsudok nad Ladislavom K., ktorý bol odsúdený na 25 rokov.

Bombový útok v Košiciach

Košičana Ladislava K., ktorý sa hlásil k extrémistickým ochrancom zvierat, 19. mája tohto roku ako prvého v histórii Slovenska odsúdili za obzvlášť závažný zločin terorizmu. Obžalovaný sa ihneď odvolal. Jeho obhajkyňa neskôr argumentovala predložením nového znaleckého posudku z odboru psychiatrie.

Podľa pôvodného rozsudku spáchal Ladislav K. bombový útok pri košickej prevádzke rýchleho občerstvenia, ako aj ďalšie činy vrátane výroby výbušnín, nedovoleného ozbrojovania, vydierania či zastrašovania. K výbuchu podomácky vyrobenej bomby uloženej v odpadkovom koši došlo podvečer 28. decembra 2011 na košickej ulici Protifašistických bojovníkov. Zhodou šťastných okolností nikto nebol zranený, explózia spôsobila len materiálne škody. Podľa rozsudku sa Ladislav K. činov dopustil „v úmysle vážne zastrašiť obyvateľstvo a donútiť vládu štátu vykonať opatrenia obmedzujúce usmrcovanie zvierat“.

Duševná choroba obžalovaného?

Okresný súd po vypočutí znalcov z oblasti psychiatrie a psychológie neuznal argumenty obhajoby o duševnej chorobe Ladislava K. „Obhajobu budeme stavať na tom, že je duševne chorý,“ uviedla pre novinárov po rozsudku Okresného súdu Košice I. advokátka odsúdeného.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM