Lenka Fedorová Krimi

Tackajúca sa mládež v uliciach: Košickí mestskí prišli s takouto výzvou

Teplejšiu časť roka si užívajú aj košickí tínedžeri. Žiaľ, častokrát v spoločnosti alkoholu. V krčme by im naliať nemali, to ale pre mnohých nie je prekážkou...

Ilustračný obrázok k článku Tackajúca sa mládež v uliciach: Košickí mestskí prišli s takouto výzvou

Partie neplnoletých Košičanov vyrážajú do ulíc predovšetkým v piatkové a sobotné večery. V podnikoch by im naliať nemali, tínedžeri sa ale vedia vynájsť. V meste majú niekoľko lokalít, kde sa zašijú s fľašou alkoholu. Mestskí policajti ich dôverne poznajú, tínedžeri sú však vynaliezaví.

„Miesta, kde sa mladí ľudia stretávajú, sa neustále menia. Ak totiž mladí ľudia zistia, že policajti často kontrolujú miesta ich stretávok, tak si nájdu nové, niekedy ťažko odhaliteľné miesta,“ uviedol pre Košice 24 Branislav Barna z košickej Mestskej polície.

Pri odhaľovaní takýchto miest však môžu jednoducho pomôcť aj samotní občania. Ako Barna ďalej uviedol, z tohto dôvodu preto vyzývajú občanov, aby v prípade, ak niekde spozorujú popíjajúcu mládež o tom bezodkladne vyrozumeli mestskú políciu na bezplatnom telefónnom čísle 159 alebo štátnu políciu na známom čísle 158.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM