Alexandra Kolínská Krimi

Ťažký týždeň vodičov v Košiciach: Policajti majú svoju verziu!

Začiatok týždňa bol pre mnohých Košičanov hektický. Niektorí hromžili za volantom, iní v MHD. Príčinou bol začiatok rekonštrukcií električkových uzlov. Pri Amfíku sú doprave nápomocní muži zákona. Pozrite, ako vidia siituáciu oni.

Ilustračný obrázok k článku Ťažký týždeň vodičov v Košiciach: Policajti majú svoju verziu!
Foto: Alexandra Kolínská / Zdroj: Dnes24.sk

So začiatkom rekonštrukcie električkových uzlov doľahli na dopravu v Košiciach menšie komplikácie. Košickými ulicami sa tiahli dlhé kolóny a hromžili nielen vodiči. Boli sme sa na vlastné oči presvedčiť, ako vyzerá doprava pri Amfíku po hektickom začiatku týždňa. Viac sa dočítate v článku Košičania už strácajú nervy: Nemáme nič iné na práci, len pol dňa presedieť v aute! FOTO a VIDEO.

V pondelok (4.5.2015) pri dopravnom kolapse pri Amfíku boli nápomocní muži zákona, ktorí sa pustili do koordinovania dopravy. Aj napriek riadeniu dopravy, kolónam sa však vyhnúť nedalo.

„Dňa 4. 5. 2015 bola dopravná situácia v priestore pri Amfiteátri usmerňovaná príslušníkmi dopravnej polície, ktorí vykonávali ručné riadenie cestnej premávky a monitorovaná aj dopravným inžinierom KDI KR PZ v Košiciach. Aj napriek tomu, že policajti vykonávali ručné riadenie cestnej premávky, z dôvodu jej vysokej intenzity, nakoľko išlo o prvý pracovný deň tejto uzávierky a tým dochádzalo k zvýšenej tvorbe kolón,“ povedal k situácii krajský policajný hovorca Alexander Szabó. „Momentálne sa dopravná situácia v tomto úseku oproti pondelku mierne zlepšila,“ dodal.

Na pláne sú však ďalšie etapy rekonštrukcií električkových uzlov. Dopravný podnik mesta Košice preto upozorňuje na blížiace sa ďalľie zmeny v MHD. Viac sa dozviete v článku Začína ďalšia etapa rekonštrukcií: Košičania, opäť sa pripravme na zmeny v doprave!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM