Silvia Karasová Správy

Oprava výtlkov pokračuje! Poznáme ulice, ktoré prídu na rad najbližšie

Do dnešného dňa bolo v našom meste opravených už viac ako 30 tisíc štvorcových metrov ciest. Po dlhej a ťažkej zime boli mnohé cestné komunikácie priam v dezolátnom stave. Zima a mráz sa podpísali na zvýšenom počte dier a výtlkov, ktoré život znepríjemňujú väčšine vodičov.

Ilustračný obrázok k článku Oprava výtlkov pokračuje! Poznáme ulice, ktoré prídu na rad najbližšie
Zdroj: TASR

Mesto na opravy výtlkov vyčlenilo rozpočet vo výške viac ako 900.000 eur. Výrazne pomohla aj dotácia od vlády v hodnote 700.000 eur.

Ako uviedla hovorkyňa mesta Martina Viktorínová, súvislé opravy najviac poškodených úsekov sa týkajú najmä ulíc Letná, Palackého, Štúrová, Gemerská, Čermeľ, Vojenská, Križovatka Hlinkova-Komenského, Križovatka Hlinkova – Národná trieda.

Pre urýchlenie prác mesto zriadilo aj emailovú adresu venovanú výhradne zlému stavu ciest: vytlky@kosice.sk

Na túto adresu môžu občania zasielať informácie o výtlkoch, ideálne doplnené aj fotografiou a samozrejme presnou adresou. Do dnešného dňa tu už evidovali 174 podnetov od obyvateľov Košíc, opraviť z toho sa podarila približne štvrtina.

Budúci týždeň rozsiahle opravy ciest budú pokračovať. „Cestárov budú môcť Košičania vidieť počas budúceho týždňa na komunikáciách Kostolianska a Kavečianska, na uliciach Tatranská, L. Novomeského, Bajzova, Palackého, Cesta smer Valaliky, Bukovecká, Kurská, Kalinovská, Bukurešťská, Šoltésová a Mudroňová. V ďalšom období budú zabezpečované opravy vo všetkých veľkých mestských častiach na bočných komunikáciách,“ povedala hovorkyňa košickej radnice Martina Urik Viktorínová. Celkovo je potrebné ešte opraviť asi 8 000 metrov štvorcových ciest.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM