Alexandra Kolínská Krimi

Trojicu tínedžerov hľadali záchranári na Orave: Oni medzi tým lúpili pri Košiciach!

Kým po trojici nezvestných tínedžerov pátrali záchranné zložky na Orave, oni, podľa policajtov, kradli na východe Slovenska. Ako mladistvým im hrozí ročné väzenie, no prípadom sa nebude zaoberať len polícia!

Ilustračný obrázok k článku Trojicu tínedžerov hľadali záchranári na Orave: Oni medzi tým lúpili pri Košiciach!
Zdroj: TASR

Policajti Obvodného oddelenia PZ Kysak v spolupráci s policajným psovodom a služobným psom vypátrali trojicu nezvestných tínedžerov, po ktorých v Žilinskom kraji pátrali záchranné zložky. „Dve dievčatá (14 a 16) a chlapca (15) z Dolného Kubína policajti predviedli na obvodné oddelenie PZ Kysak krátko potom, čo im bola nahlásená krádež vlámaním sa do jedného z rodinných domov v obci Kysak (okres Košice-okolie),“ uviedol krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Vďaka pohotovej reakcii policajtov a nasadenia služobného psa sa podarilo páchateľov krádeže rýchlo vypátrať. Podľa hovorcu polície, na prekvapenie aj pre policajtov boli nimi práve nezvestní tínedžeri. „Títo vo štvrtok medzi ôsmou a desiatou hodinou cez okno na ktorom roztrhli sieťku proti hmyzu a následne ho vypáčili, vnikli do obývaného rodinného domu. Z domu odcudzili pánsku toaletnú vodu, sklenené poháriky, fľašu malinovky, nealkoholické pivo, rôzne alkoholické nápoje, pár bavlnených ponožiek a zväzok kľúčov,“ povedal Szabó.

Majiteľovi podľa hovorcu spôsobili škodu na odcudzených veciach za takmer 80 eur a škodu na zariadení vo výške 30 eur. Muži zákona tínedžerov obvinili z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody za čo im v prípade dokázania viny hrozí ako mladistvým až ročné väzenie. Stíhaní sú na slobode. Nezvestných si prevzali pracovníci Úradu práce sociálnych vecí a rodiny.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM