Eva Mikulová Správy

Turistické informácie o kraji sa dozvedia návštevníci už na košickej železničnej stanici, FOTO

Jednou z aktuálnych úloh infobodu v prebiehajúcej turistickej sezóne bude aj propagácia a podpora letných turistických vlakov.

Ilustračný obrázok k článku Turistické informácie o kraji sa dozvedia návštevníci už na košickej železničnej stanici, FOTO
3
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Na košickej železničnej stanici otvorili v stredu 19. augusta nový turistický informačný bod, v ktorom návštevníci nášho mesta a kraja získajú všetky potrebné informácie, tipy na výlety, rady a pomoc pri objavovaní nášho regiónu.

Nechýbajú ani informačné katalógy a brožúry, ktoré si turista môže v pokoji prelistovať a tak sa rozhodnúť, čo u nás navštívi.

Novootvorený infobod je vysunutou prevádzkou Regionálneho informačného bodu, sídliaceho v centre Košíc, ktorý je u východniarov už roky obľúbeným zdrojom cestovateľských inšpirácií.

Prínos pre turizmus

Vznik nového turistického informačného bodu je prirodzeným pokračovaním niekoľkoročného partnerstva Košického samosprávneho kraja (KSK), organizácie cestovného ruchu Košice Región Turizmus (KRT) a Železničnej spoločnosti Slovensko, a.s. (ZSSK).

„Otvorenie turistického infobodu na železničnej stanici bude pre rozvoj cestovného ruchu v našom kraji jednoznačne prínosom. Ukazujú nám to aj predošlé skúsenosti, ktoré s vysunutými pracoviskami Regionálneho informačného bodu máme, či už na košickom letisku, alebo takisto na železničnej stanici, kedy sme dočasné pracovisko infobodu prevádzkovali počas konania MS v Ľadovom hokeji 2019 a odozva bola vynikajúca. Tešíme sa, že tieto naše skúsenosti teraz aktívne zúročíme pri prevádzke prvého permanentného informačného pracoviska v jednej z kľúčových vstupných brán do Košického kraja,“ vysvetľuje výkonná riaditeľka krajskej organizácie cestovného ruchu Košice Región Turizmus (KRT) Lenka Vargová Jurková.

Jednou z aktuálnych úloh infobodu v prebiehajúcej turistickej sezóne bude aj propagácia a podpora letných turistických vlakov.

Doposiaľ prevádzkovala obľúbený Ľadový expres, Gemerský expres či Tokajský cykloexpres župa v spolupráci s Košice Región Turizmus a železnicami. Po novom ich prevádzku preberá Ministerstvo dopravy a výstavby SR a ZSSK.

Turistický informačný bod je v priestoroch železničnej stanice v Košiciach. Otvorený bude každý pracovný deň od 7:30 do 16:00 a počas víkendu od 7:00 do 14:00.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM