Správy

Urgentný príjem v novej nemocnici zažíva nápor! Pribúdajú aj kolapsy z tepla

Na urgentnom príjme košickej nemocnice na Triede SNP ošetrujú pacientov z celého Košického kraja. Cez víkend (19. a 20. 6.) mali vyše 200 pacientov.

Ilustračný obrázok k článku Urgentný príjem v novej nemocnici zažíva nápor! Pribúdajú aj kolapsy z tepla
Zdroj: TASR/František Iván

Pracovisko urgentného príjmu Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP) Košice na Triede SNP sa v súčasnosti stará o urgentných traumatologických pacientov z celého kraja. Dôvodom je požiar, ktorý minulý týždeň (17. 6.) vypukol v objekte Urgentného príjmu UNLP na Rastislavovej ulici.

Dve stovky pacientov

Ako informovala hovorkyňa nemocnice Monika Krišková, zvýšený nápor zvládajú. „Za víkend sme ich ošetrili 240, v sobotu (19. 6.) 111 a včera dokonca 129 traumatolo­gických pacientov. Sú to vysoké počty, bežne mávame od 60 do 80 pacientov,“ uviedla primárka oddelenia urgentného príjmu Ivana Jurčová.

Situáciu podľa jej slov zvládajú najmä vďaka dobrej organizácii práce. „Už od štvrtka večera posilnil kompletný ‚trauma tím‘ z Kliniky úrazovej chirurgie z Rastislavovej našich traumatológov na Triede SNP,“ dodala.

Evidujú aj mierny nárast počtu prijatých pacientov na internej ambulancii, súvisí to s kolapsmi z tepla. Podľa UNLP ich zatiaľ zdravotníci v tzv. novej nemocnici zvládajú bez problémov. „Tieto prípady sa väčšinou riešia ambulantne, stačí infúzna liečba a prísun tekutín,“ spresnila Krišková. V uplynulých dňoch ošetrili po kolapse z horúčavy približne 15 pacientov.

Posilnili oddelenia

Výkonný riaditeľ nemocnice pre liečebno-preventívnu starostlivosť Ľuboslav Beňa pripomenul, že po požiari reprofilizovali lôžka a okrem urgentného príjmu na Triede SNP posilnili o traumatológov a anestéziológov aj ďalšie kliniky a oddelenia, na ktoré boli prevezení pacienti po požiari.

Oheň minulý týždeň (17. 6.) zasiahol priestory septického oddelenia Kliniky úrazovej chirurgie, k zraneniam nedošlo. Z dôvodu zadymenia však museli evakuovať 56 pacientov. Vedenie nemocnice odhaduje vzniknuté škody do sumy 500 000 eur.

Foto: ilustračné

Témy, ktoré hýbu Slovenskom

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM