Lenka Fedorová Rôzne

Užite si blížiace sa voľno inak: 5 parádnych túr v okolí Košíc

Veľkonočné sviatky prinášajú okrem zhonu pri pečení a varení aj kúsok oddychu. Nechajte sa zlákať turistikou a navštívte krásne miesta, ktoré nám okolie Košíc ponúka.

Ilustračný obrázok k článku Užite si blížiace sa voľno inak: 5 parádnych túr v okolí Košíc
Zdroj: TASR

Košickým lesom

Pre tých, ktorí nehľadáte náročnejšiu túru, je skvelou voľbou prejsť sa Košickým lesom. Pri štarte z Čermeľa smerom do Myslavy vám to potrvá necelé 3 hodiny. Túra je však nenáročná a vy si so sebou pokojne môžete zobrať aj vášho domáceho miláčika.

Výstup na Kojšovskú hoľu z Kojšova

Ak za turistikou radi vycestujete aj trochu ďalej, určite svoje kroky nasmerujte na Kojšovskú hoľu. Prekvapiť vás môže vrch Golgota. V nedávnom článku sme vás informovali o možnosti nazbierať si na Kojšove medvedí cesnak. Spojíte príjemné s užitočným a navyše niečo urobíte pre svoje zdravie. Dĺžka túry je 19 km, potrvá vám to približne 6 hodín.

Výstup na Sivec

Netreba ísť ani do Tatier, aby ste si užili pravú turistiku. Ak vyštartujete z Ružína, môžete si zmerať sily na stredne náročnej túre na vrch Sivec. 15 kilometrov nádhernej prírody a relaxu vám po prejedení sa veľkonočných jedál padne určite vhod. Ak ste sa pre túto túru rozhodli, vyhraďte si aspoň 4 hodiny času.

K vodnej nádrži Bukovec

Stredne náročnou túrou je aj túra k vodnej nádrži Bukovec. Západne od Košíc si tak môžete vychutnať krásu prírody v príjemnom prostredí. Pri trochu šťastia možno uzriete aj niektorého z chránených vtákov, ktorých sa pri Bukovci nachádza požehnane. A máte to na skok.

Na Plejsy

Pre mnoho Košičanov je obľúbeným chatárskym miestom okolie Gelnice. Ak začnete v Krompachoch smerom na Plejsy, pripravte sa na prevýšenie viac ako pol kilometra. Nezabudnite si vziať aj niečo pod zub, čaká vás totiž 4-hodinová cesta. Ak sa vám zvýši trochu času, nezabudnite ísť nasať energiu na Turzov.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM