Správy

V autobusoch bude viac miesta. Nastupovať sa bude aj prednými dverami

V košickej MHD dôjde k zmene, po ktorej volalo mnoho cestujúcich.

Ilustračný obrázok k článku V autobusoch bude viac miesta. Nastupovať sa bude aj prednými dverami
Zdroj: Facebook.com/Dopravný podnik mesta Košice, a.s.

Od pondelka 4. apríla sa v autobusoch košickej MHD ruší zákaz otvárania predných dverí. Dôvodom je uvoľňovanie protipandemických opatrení. Informoval o tom Dopravný podnik mesta Košice (DPMK).

Viac miesta

Zároveň tak dôjde aj k zrušeniu vyhradeného priestoru predných dverí v autobusoch MHD, ktorý bol od začiatku pandémie vymedzený páskou. Uvoľnia sa tak sedadlá pri prvých dverách a v autobusoch bude opäť viac miesta na státie aj sedenie.

Kupovania cestovných lístkov v prostriedkoch MHD ale možné nebude. Doplnkový predaj u vodiča je totiž aj naďalej z pandemických dôvodov pozastavený. Stále je povinné aj nosenie respirátorov.

Výluka na rýchlodráhe

Okrem toho bude od pondelka (4. 4.) z dôvodu pravidelnej servisnej údržby vylúčená električková doprava z električkovej rýchlodráhy v úseku kruhový objazd Moldavská – OC Optima – Vstupný areál U. S. Steel Košice.

Výluka potrvá od najbližšieho pondelka do piatku (8. 4.), ako aj 11. až 14. apríla od 8.00 do 13.00 hod. a tiež v sobotu 9. apríla a v piatok a sobotu 15. a 16. apríla od 7.00 do 13.00 hod. „Spoje náhradnej autobusovej dopravy premávajú bezo zmien cestovných poriadkov, v pôvodnom režime. Zastavujú na električkových, respektíve najbližších autobusových zastávkach,“ uviedla hovorkyňa DPMK Vladimíra Petrušová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM