Zuzana Ročeňová Krimi

V Košiciach prehľadávali Krajský súd: Anonym nahlásil bombu,ktorá mala do hodiny vybuchnúť!

V našom meste bolo opäť rušno. Postaral sa o to anonymný telefonát, ktorý podľa polície na košickom Krajskom súde nahlásil bombu!

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach prehľadávali Krajský súd: Anonym nahlásil bombu,ktorá mala do hodiny vybuchnúť!
Zdroj: TASR

Ako informoval košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó, polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi. „Ten dnes (05.05.2015) ráno, krátko po ôsmej hodine telefonicky oznámil na tiesňovú linku 158, že na Krajskom súde v Košiciach je bomba, do hodiny vybuchne.“

Na miesto boli ihneď vyslané policajné hliadky i psovodi so služobnými psami na vyhľadávanie výbušnín. „Okamžite boli z objektu súdu evakuovaní pracovníci. Pyrotechnická prehliadka priestorov budovy bola ukončená o 10,30 hodine s negatívnym výsledkom,“ povedal policajný hovorca.

„Páchateľ svojím konaním úmyselne spôsobil nebezpečenstvo vážneho znepokojenia pracovníkov súdu tým, že rozširoval poplašnú správu o ktorej vedel, že nie je pravdivá,“ uzavrel Szabó. V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach začal trestné stíhanie pre prečin šírenia poplašnej správy /trestná sadzba jeden až päť rokov/. Polícia po páchateľovi intenzívne pátra.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM