Alexandra Kolínská Samospráva

V Košiciach sa budú rozdávať ceny mesta a primátora: O nomináciách môžete rozhodnúť aj vy, pozrite ako na to

Každoročne v rámci osláv Dňa mesta Košice sa udeľujú verejné ocenenia Cena mesta Košice a Cena primátora mesta. Ceny môžu získať či už kolektívy, alebo jednotlivci. Pozrite si podmienky nominácie a termíny uzávierok.

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach sa budú rozdávať ceny mesta a primátora: O nomináciách môžete rozhodnúť aj vy, pozrite ako na to
Zdroj: TASR

Cenu mesta Košice môže udeliť Mestské zastupiteľstvo v Košiciach za vynikajúce tvorivé výkony, významné výsledky a mimoriadne zásluhy vo vedeckej, technickej, umeleckej, športovej, publicistickej a inej verejno-prospešnej činnosti. „Cena mesta Košice sa udeľuje každoročne raz v roku, najviac pätnástim jednotlivcom a trom kolektívom. Cena mesta in memoriam sa udeľuje najneskôr do dvoch rokov po úmrtí osobnosti navrhnutej na ocenenie,“ uvádza Slávka Uhríková na stránke mesta.

Cena primátora mesta – túto cenu udeľuje primátor mesta Košice obyvateľom mesta s trvalým pobytom na území mesta za ich záslužnú činnosť v prospech samosprávy mesta a rozvoja mesta. „Cena primátora mesta sa udeľuje každoročne raz v roku, najviac dvadsiatim jednotlivcom a trom kolektívom,“ dodáva Uhríková.

Podmienky a termíny uzávierok

  • Návrhy na udelenie ocenení môžu predkladať mestské časti, poslanecké kluby, vedecké, športové a umelecké inštitúcie a iné právnické osoby so sídlom na území mesta Košice.
  • Termín uzávierky na predloženie návrhov na ocenenie kolektívu alebo jednotlivca Cenou mesta Košice je 15. januára 2015.
  • Termín uzávierky na predloženie návrhov na ocenenie kolektívu alebo jednotlivca Cenou primátora mesta je 16. marca 2015.
  • Návrhy je potrebné predložiť 1× písomne a zároveň zaslať aj elektronicky s odôvodnením návrhu, stručnou charakteristikou a základnými údajmi navrhovaného kolektívu alebo jednotlivca a tiež s adresou, telefonickým a mailovým kontaktom navrhovateľa.

Adresa pre zasielanie návrhov:

  • Magistrát mesta Košice, Oddelenie podporných činností, referát samosprávnych orgánov,

Tr. SNP 48/A, 040 11 Košice – písomne

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM