Veronika Ondo-Cholewová Správy

V Košiciach sme si pripomenuli zhromaždenia za Jána a Martinu

Za Slušné Slovensko pripomína výročie vraždy Jána a Martiny. V Košiciach sme si spomenuli na zhromaždenia.

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach sme si pripomenuli zhromaždenia za Jána a Martinu
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Odkaz Jána a Martiny, ako aj mnohých ľudí, ktorí stáli na námestiach je podľa iniciatívy Za slušné Slovensko aj odkazom proti hrubosti, agresivite a násiliu.

„Vnímame vážnosť pandemickej situácie a zhromaždenia preto organizovať nebudeme. Pamiatku Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej si 21. 2. 2022 uctíme individuálne na miestach, kde sme sa v rokoch 2018 až 2020 stretávali,“ zverejnila iniciatíva na svojom webe.

Vašou tichou prítomnosťou, zapálením sviečok či položením kvetov, môžete vyjadriť aj jasný postoj proti verbálnej hrubosti, agresivite a násiliu. Rovnaký postoj môže v pondelok vyjadriť každý z vás v ktoromkoľvek meste či obci na Slovensku.

Zhromaždenia na Hlavnej

Pred štyrmi rokmi vyšli mnohí na Hlavnú v Košiciach plní hnevu, frustrácie a smútku. Vražda novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej zatriasla krajinou a otvorila mnohé otázky o stave našej krajiny.

Podľa iniciatívy Za slušné Slovensko sa uskutočnilo viac než tristo zhromaždení po celom Slovensku a všetky boli pokojné a bezpečné. Ďalšie roky zhromaždenia pokračovali.

Zo Slovenska

Spomienka pri Dolnej bráne

Pri príležitosti výročia brutálnej vraždy sa uskutočnilo 21. 2. 2020 pri Dolnej bráne pietne zhromaždenie, ktoré organizovali občianske iniciatívy Za slušné Slovensko a Košice za slušné Slovensko.

Počas zhromaždenia sa prihovorili verejnosti organizátori, novinári aj ďalší zástupcovia. Zazneli aj pesničky a obrovské potlesky ľudí, ktoré boli plné smútku a emócií.

Pozrite si archívne zábery zo zhromaždenia.

Za Jána a Martinu, za slušnú krajinu - Košice
30
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM