Rôzne Správy

V košickej zoo sa bude oslavovať: Špeciálny stánok, krst či udeľovanie cien

Košická zoologická záhrada (ZOO) sa zapojí do osláv Svetového dňa zvierat. Okrem tradičného programu komentovaných kŕmení si v centrálnej časti pre návštevníkov pripravila špeciálny stánok.

Ilustračný obrázok k článku V košickej zoo sa bude oslavovať: Špeciálny stánok, krst či udeľovanie cien
Zdroj: TASR

„V ňom sa všetci dozvedia 1. októbra od 10:30 do 12:00 viac o výžive zvierat, náročnosti prípravy stravy pre nich, ale aj to, prečo rešpektovať zákaz kŕmenia v zoologických záhradách,“ informovala vedúca oddelenia vzdelávania a marketingu košickej zoo Eva Malešová.

Čítajte tiež: Novinky v košickej zoo: Pribudla zebrička, návštevníkov čakajú vzdelávacie programy

Oslavy budú pokračovať v utorok 4. októbra. „Návštevníci sa môžu o 10:30 tešiť na slávnostný krst malpy hnedej. Súčasťou programu bude aj udelenie cien víťazom fotografickej a výtvarnej súťaže, ktoré zoo vyhlásila v rámci projektu Ohrozené druhy zvierat v ZOO Košice, financovaného zo zdrojov Environmentálneho fondu,“ doplnila.

Záujemcom predstavia aj novú environmentálnu miestnosť určenú na vzdelávanie, vzdelávacie zóny pre najmenších návštevníkov Motýlik a Chrobáčik s interaktívnymi tabuľami.

„Najmä pre žiakov škôl bude otvorená naša nová klubovňa Himaláje, kde sa môžu zúčastniť zaujímavých prednášok a besied o ohrozených druhoch, na ktoré upozorňuje projekt. Ešte pred samotným krstom o 10:00 sa milovníci zvierat môžu tešiť na enrichment makakov magotov, ktoré obývajú chovné zariadenie hneď za vstupom do zoo,“ dodala E. Malešová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM