Správy

V Košickom okrese poriadne zafúka: Na tento deň platí výstraha II. stupňa!

Do našich končín sa blíži naozaj divoké počasie! Meteorológovia varujú pred silným vetrom, ktorý môže narobiť poriadne škody.

Ilustračný obrázok k článku V Košickom okrese poriadne zafúka: Na tento deň platí výstraha II. stupňa!
Zdroj: TASR

Sužovať metropolu východu bude v najbližších dňoch. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu 1. stupňa.

„V okrese Košice sa očakáva miestami výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 18 – 23 m/s (65 – 85 km/h).“ varujú meteorológovia. Výstraha platí 29. októbra 2017 od 15:00 do 23:00.

Ako vysvetľujú ďalej odborníci, táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Pre okres Košice okolie platí v tom istom čase výstraha 2. stupňa pred vetrom. Podľa odborníkov sa očakáva ojedinele výskyt silného vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 23 – 29 m/s (85 – 105 km/h).

,,Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká," dvíhajú varovný prst odborníci zo SHMÚ.

Foto: ilustračné

Zdroj: SHMÚ

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM