Správy

V OBRAZOCH: Prvý školský deň je za nami. Do škôl sa vrátili tisícky žiakov

Po letných prázdninách čakajú na deti školské povinnosti. Ako vyzeral prvý školský deň v Košiciach?

Zdroj: TASR/František Iván

Letné prázdniny sa skončili a všetky školopovinné deti sa vo štvrtok (2. 9.) opäť vrátili do lavíc.

V Košiciach sa vo štvrtok otvorilo všetkých 32 základných, 54 materských škôl a dve základné školy s materskou školou v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. V prvý deň nového školského roka prešlo ich bránami celkovo 15 373 žiakov základných škôl, z ktorých bolo 1 838 prvákov a 4 314 škôlkarov.

Aj súčasťou nového školského roka budú povinné rúška a prísne pandemické opatrenia. Deti si už v prvý deň, okrem kytíc a darčekov pre pani učiteľky, so sebou niesli aj potvrdenie o bezpríznakovosti.

Kloktalo sa

Ako uviedla vedúca oddelenia školstva košického magistrátu Beáta Lopušniaková, pred nástupom do základných škôl sa otestovalo 5 130 žiakov kloktacími PCR testami. Riaditelia im zatiaľ nehlásili ani jeden pozitívny prípad, ktorý vzišiel z tohto testovania. Takisto neevidujú žiadneho pozitívneho pedagogického alebo nepedagogického zamestnanca.

„Na druhej strane od piatku sme na základe covid automatu ministerstva školstva a odporúčania RÚVZ povinní uzavrieť jednu triedu na ZŠ Jozefa Urbana Jenisejská 22, kde jej žiakovi vyšiel pozitívny antigénový test po jeho dnešnom návrate zo školy. Trieda bude nasledujúce dva týždne v karanténe, výukový proces v nej sa uskutoční dištančnou formou. Chcela by som apelovať na rodičov, aby do škôl posielali len naozaj zdravé deti, ktoré nejavia žiadne príznaky respiračných ochorení a pravdivo vypĺňali písomné vyhlásenia o ich bezpríznakovosti," dodala.

Ako to v prvý školský deň vyzeralo na jednej z košických škôl si pozrite vo videu a priloženej galérii.

Prvý školský deň v Košiciach
11
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Aktuálne témy zo Slovenska

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM