Správy

V U. S. Steele zisťovali záujem o očkovanie. Výsledky vás prekvapia

Zamestnanci košických oceliarní mali možnosť v anonymnom prieskume vyjadriť svoj postoj k očkovaniu proti koronavírusu.

Ilustračný obrázok k článku V U. S. Steele zisťovali záujem o očkovanie. Výsledky vás prekvapia
Zdroj: TASR/Miroslava Mlynárová

V týchto dňoch v oceliarňach ukončili prieskum na tému očkovania. Zamestnanci mali možnosť vyjadriť svoj postoj k vakcínam proti COVID-19 a vôľu dať sa zaočkovať.

Prieskumu sa zúčastnilo viac ako 3 400 zamestnancov. „Zisťovali sme vôľu ľudí nechať sa očkovať. Potešujúcou správou je, že takmer 78 percent účastníkov prieskumu sa chce zaočkovať vakcínou proti ochoreniu COVID-19, hneď ako bude dostupná,“ konštatoval Bača. Nesúhlas s očkovaním vyjadrilo necelých 14 percent účastníkov, ďalší sa nevedeli v tejto veci vyjadriť.

Záujem o testovanie rastie

V areáli U. S. Steel aj naďalej pokračuje antigénové testovanie zamestnancov a širokej verejnosti. Verejné odberové miesto zaznamenáva zvýšený záujem o testovanie. Denne sa chodí testovať zhruba tisíc ľudí. „Nárast záujmu o testovanie až o 30 percent oproti bežným dňom cítime od utorka (19. 1.),“ uviedol hovorca podniku Ján Bača.

Na antigénové testy chodia zamestnanci oceliarní, ale aj ďalší obyvatelia. Priebežné testovanie pomáha podľa podniku identifikovať pozitívne prípady a zabezpečiť ich karanténu a pretestovanie kolegov či príbuzných.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM