Silvia Karasová Správy

Včerajšia búrka spôsobila v Košiciach a okolí škody

Búrka, ktorá sa včera popoludní prehnala Košicami a okolím zdvihla hladiny riek Bodrogu a Hornádu a zároveň spôsobila starosti na cestách, aj škody na majetkoch.

Ilustračný obrázok k článku Včerajšia búrka spôsobila v Košiciach a okolí škody

Od 13:00 do 14:00 Košice zažili búrkovú smršť, ktorú sprevádzal silný vietor, prudký dážď aj krúpy. Volania o pomoc hasičov nenechali na seba dlho čakať. V meste museli záchranári zasahovať napríklad na Jazmínovej ulici, kde búrka vyvrátila stromy. Podobnú situáciu museli hasiči riešiť aj v mestskej časti Myslava, ale tiež v okolí Košíc. K spadnutým stromom mali záchranári výjazd v Michalovciach, na ceste medzi Lastomírom a Sliepkovcami, a v obci Boľ v okrese Trebišov.

Vo Veľkých Kapušanoch zas vyčíňanie počasia strhlo a poškodilo strechu rodinného domu, v obchodnom centre v Kráľovskom Chlmci bolo nutné odčerpávať vodu. Tú museli čerpať aj na niektorých miestach v Košiciach a Trebišove.

Búrková výstraha od SHMÚ už pominula, na celom území Slovenska, vrátane košického kraja však naďalej prší a vysokú oblačnosť so zrážkami môžeme očakávať aj počas nasledujúcich dní.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM