Lukáš Zavacký Správy

Veterinári z Fínska si to namierili do Košíc: Toto všetko si pre nich študenti pripravili!

Do nášho mesta zavítali veterinári z Helsinskej univerzity vo Fínsku. Študenti z Košíc im toho nielen veľa ukázali, ale aj mnoho dopriali z tradičnej slovenskej kuchyne.

Ilustračný obrázok k článku Veterinári z Fínska si to namierili do Košíc: Toto všetko si pre nich študenti pripravili!
Zdroj: TASR

V rámci výmenného programu medzinárodnej asociácie veterinárnych študentov IVSA navštívilo desať študentov z Helsínk svojich kolegov v Košiciach. Budúci fínski veterinári strávili v našom meste druhý marcový týždeň a čakal ich tu bohatý program.

„Naša organizácia IVSA, čo je medzinárodná organizácia celosvetovo združujúca veterinárnych študentov, pripravila pre našich kolegov z Fínska rôzne aktivity,“ povedala prezidentka spomenutej spoločnosti, Dominika Fabiánová, študentka štvrtého ročníka všeobecného veterinárskeho lekárstva na Univerzite veterinárskeho lekárstva a farmácie (UVLF) v Košiciach.

Fínski hostia absolvovali túru zo Štrbského na Popradské pleso, navštívili Levoču a neskôr si pozreli Košice a zmienenú univerzitu. Zúčastňovali sa aj vyučovania, prednášok a cvičení na malých i veľkých zvieratách.

Aby študenti zo Škandinávie spoznali naše zvyky, každý z členov slovenskej IVSA priniesol na spoločnú večeru čosi tradičné slovenské na ochutnanie – korbáčiky, buchty na pare či halušky. „Mimo tohto školského programu sme si zašli aj na bowling, zahrali si paintball a zorganizovali pubquiz. Posledný deň pobytu sme ukončili oficiálnou večerou,“ uviedla D. Fabiánová. Podobne vycestuje už 2. apríla desať študentov UVLF v Košiciach do Fínska.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM