Eva Mikulová Správy

Vodiči, pozor! Začínajú asfaltovať ulice v meste, rátajte s dopravnými obmedzeniami

Od pondelkového rána začnú v mestských častiach Sever a Staré mesto dve veľké súvislé opravy cestných komunikácií a niektorých priľahlých chodníkov.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči, pozor! Začínajú asfaltovať ulice v meste, rátajte s dopravnými obmedzeniami
Zdroj: TASR

Ako mesto informuje, už túto nedeľu 23. augusta popoludní bude umiestnené dočasné dopravné značenia na Kuzmányho ulici od ulice Dr. Kostlivého po križovatku so Štúrovou.

Spoločnosť Cesty Košice tam ako víťaz verejného obstarávania začne od pondelka 24. augusta s rozsiahlymi opravami tejto cestnej komunikácie v cene 114 359 eur.

Opravy na etapy

Počas prvej etapy rekonštrukcie v smere od Štúrovej po Kostlivého ulicu nebude až do utorka 1. septembra 2020 možné z križovatky Štúrova – Žižkova – Kuzmányho odbočiť na Kuzmányho zo žiadneho smeru, pričom obchádzka bude vedená cez Moyzesovu ulicu.

Z ulíc Floriánska a Čajakova ako aj z parkoviska pri BCK bude na Kuzmányho možné iba pravé odbočenie. Zároveň sa z ulíc Dr. Kňazovického, Dr. Kostlivého a Šrobárovej stanú slepé ulice s možnosťou otočenia pred električkovou traťou.

Druha etapa rekonštrukcie v smere od Kostlivého ulice po Štúrovu ulicu sa začne od stredy 2. septembra 2020 s predpo­kladaným termínom ukončenia v nedeľu 27. septembra 2020.

V tejto etape sa vodiči musia pripraviť na zákaz odbočenia na rekonštruovanú časť Kuzmányho ulice zo všetkých smerov Kuzmányho – Poštová – Vojenská.

Obchádzková trasa bude aj v tomto prípade vedená cez Moyzesovu ulicu. Zároveň z ulíc Dr. Kňazovického a Šrobárová bude možné na Kuzmányho odbočiť iba doprava.

Naopak, z konca Floriánskej ulice nebude vôbec možné odbočiť na Kuzmányho. Výjazd z nej bude možný cez Škultétyho v smere na Vojenskú ulicu.

Nové chodníky

Na novovyasfaltovanú cestu a chodníky sa môžu tešiť aj obyvatelia a vodiči jazdiaci po Študentskej a Odborárskej ulici pri Mieri v mestskej časti Sever.

Stavebné práce tam v štyroch etapách uskutoční spoločnosť Strabag, ktorá vo verejnom obstarávaní uspela s najnižšou cenou 134 961 eur pre Študentskú ulicu s DPH a 93 540 eur pre Odborársku ulicu.

Úvodná etapa opráv potrvá od pondelka 24. augusta do pondelka na 31. augusta 2020. V rámci nej nastanú výmeny obrubníkov, lokálne opravy podložia a odstraňovanie asfaltu z chodníkov.

Dopravné obmedzenia budú iba lokálne formou zúženia vozovky v mieste stavebných prác. Obmedzené bude aj parkovanie na oboch uliciach.

Z Tomášikovej na Odborársku nebude možné odbočiť od 31. augusta až do 13. septembra

Po ukončení prvej etapy začnú na oboch uliciach od pondelka 31. augusta do nedele 6. septembra práce v pravom jazdnom pruhu smere od Tomášikovej ulice po Hlinkovu ulicu.

Cesta v smere od Hlinkovej (križovatka pri Freshi) po Tomášikovú ulicu (križovatka pri Daňovom úrade, resp. Family Gym Oáza) bude ako jednosmerka.

Vodiči jazdiaci po Tomášikovej ulici nebudú môcť odbočiť vľavo na Odborársku ulicu a ďalej budú môcť pokračovať len po Cimborkovej ulici.

Následne budú od pondelka 7. septembra do nedele 13. septembra opravy na Študentskej a Odborárskej ulici pokračovať v opačnom smere.

Aj počas tejto etapy budú obe ulice v smere Hlinkovej až po križovatku Odborárskej s Tomášikovou zjednosmernené, pričom motoristi budú po nich jazdiť vľavo po už zrekonštruova­nom pruhu.

Aj naďalej bude v tom čase z Tomášikovej ulice platiť zákaz odbočenia na Odborársku ulicu.

Opravy budú zakončené záverečnou etapou, ktorá sa skončí v stredu do 30. septembra 2020. V tejto etape sa dokončia opravy chodníkov, bezbariérové úpravy a teréne úpravy. V doprave nastanú iba lokálne obmedzenia v mieste stavebných prác.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM