Michal Lendel Rôzne

Vyraziť na lyžovačku sa oplatí: Strediská pri Košiciach hlásia veľmi dobré podmienky!

Školákom sa aktuálne začali vianočné prázdniny, pričom opäť do školských lavíc zasadnú až v stredu 8. januára. Čo s nahromadeným voľným časom v tomto období? Odpoveď je jednoduchá, obuť lyžiarky a vyraziť na svah...

Ilustračný obrázok k článku Vyraziť na lyžovačku sa oplatí: Strediská pri Košiciach hlásia veľmi dobré podmienky!
Zdroj: TASR

V okolí Košíc sú funkčné lyžiarske strediská Jahodná a Kavečany, ktoré hlásia veľmi dobré podmienky. „V oboch strediskách je asi 30 až 40 cm snehu. V prevádzke sú minimálne 2 až 3 vleky podľa potreby. V stredisku Kavečany je v prevádzke Detská zjazdovka a Kresáková zatiaľ asi do 2/3. Postupne sa dosnežuje na celú dľžku,“ uviedol vedúci lyžiarskych stredísk Ján Petróci.

Návštevnosť bola v predprázdninovom období slabšia, no strediská očakávajú jej zlepšenie počas školských prázdnin, tak ako aj v minulosti, keď počas niektorých víkendov a týždňov okolo vianočných alebo novoročných sviatkov prišlo veľa ľudí.

A načo pri ceste na svah nie je treba zabudnúť? „Všetkým priaznivcom lyžovania a snowboardingu odporúčam skontrolovať si výstroj pred začiatkom sezóny. Hlavne nastavenie viazania. Je to dosť častá príčina úrazov. Samozrejmosťou je tiež dobrá kondícia, vhodné oblečenie,“ dodal Petróci. Taktiež je vhodné prečítať si tzv. Biely kódex, ktorý obsahuje všeobecné pravidlá správania sa na lyžiarskych svahoch.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM