Jakub Forgács Správy

A je to tu! Kulturpark otvoria už dnes, čo všetko v ňom nájdete?

Slávnostné otvorenie Kasární/Kulturpark v Košiciach, najväčšieho investičného projektu v rámci Európskeho hlavného mesta kultúry (EHMK) 2013, sa uskutoční už dnes popoludní za účasti ministra kultúry Mareka Maďariča.

Ilustračný obrázok k článku A je to tu! Kulturpark otvoria už dnes, čo všetko v ňom nájdete?
Zdroj: Webnoviny.sk

Rekonštrukciu budov bývalých kasární a vojenských skladov na Kukučínovej ulici v Košiciach za približne 23,8 milióna eur realizovala akciová spoločnosť Doprastav. Podľa pôvodných zámerov mali byť práce ukončené do konca decembra 2012, no zástupcovia mesta a ministerstvo podpísali protokol o začatí stavebných prác až v júni 2012. Ministerstvo súhlasilo s predĺžením termínu realizácie stavby do 31. mája tohto roku. Od augusta sa v tomto areáli už konalo tradičný košický festival Leto v parku.

Kasárne/Kulturpark je účelovo postavený komplex budov z konca 19. storočia s industriálnym rázom, ktorý je zasadený do historického parku a nachádza sa v bezprostrednej blízkosti od centra mesta. Kultúrne centrum vytvára priestor pre stretávanie sa, tvorbu, spájanie a prezentáciu rôznych druhov a žánrov umenia.

Nachádzajú sa tu prezentačné priestory – viaceré viacúčelové sály, výstavné priestory, ateliéry, kreatívne štúdiá, priestory pre organizovanie workshopov, kancelárie pre administratívu centra a letné kino. Je tu aj priestor na rezidenčné pobyty zahraničných umelcov. Návštevníkom slúži podzemné parkovisko. Istým obmedzením je, že koncerty vonku v parku sa môžu konať len do 22. hodiny, aby neboli rušení obyvatelia okolitých činžiakov.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM