Eva Mikulová Správy

Adrenalínový let: Na Balónovej fieste sa vznietil balón, ako to prežívali pasažieri?, FOTO

Tohtoročná balónová fiesta má niekoľko prvenstiev. Prvýkrát letel špeciál – gepard Hugo, po rokoch sa na oblohe objavila aj legendárna VSŽ-ka a jeden balón horel.

Ilustračný obrázok k článku Adrenalínový let: Na Balónovej fieste sa vznietil balón, ako to prežívali pasažieri?, FOTO
25
Galéria
Zdroj: Peter Hlinka

Na balóny v meste sú už Košičania zvyknutí. Najväčšia Medzinárodná Balónová fiesta na Slovensku sa konala už po 26. krát a opäť to bol zážitok nielen pre samotných pasažierov ale i pre ľudí, ktorí denne sledovali nevšedné nebeské divadlo.

Dobrodružstvo v balóne

Prvýkrát v histórií sa počas letu vznietil balón. „Došlo k prepáleniu obalu balóna v jeho spodnej časti, čo sa občas stane a to predovšetkým pri hromadných štartoch, ktoré sú o veľa náročnejšie ako individuálne štarty balónov. Nikto sa nezranil, pasažieri absolvovali štandardný let balónom, po pristátí v Družstevnej nad Hornádom boli šťastní a vyslovili želanie opäť letieť balónom, s tým istým pilotom,“ hovorí Diana Hežel z ADS balloning a dodáva: „Pre nás ako organizátorov podujatia je to nová skúsenosť, ale aj potvrdenie, že dôraz na prípravu a profesionalitu našich pilotov a posádok je najlepším predpokladom zvládnuť aj náročné situácie.“

Let balónom si vyskúšal aj náš fotograf Adam Stečák, ktorý tento zážitok považuje za jeden najlepších v svojom živote a odporúča ho každému. Za pravdu mu dajú určite všetci vzduchoplavci.

Vo vzduchu aj retro balón

Počas Balónovej fiesty sa konali 4 krásne vyhliadkové lety skupiny balónov a očarujúce nočné nafukovanie balónov. Let balónom absolvovalo 101 pasažierov, kotvený let balónom 308 detí.

Na svoju úplne prvú fiestu zavítal práve do Košíc balón špeciálneho tvaru – nový a krásny gepard HUGO. Zaujal množstvo návštevníkov priamo v areáli TUKE, aj ľudí, ktorí ho videli priamo na oblohe. „Huga sme v Košiciach patrične pokrstili a zaželali mu veľa šťastia na jeho plavbe vzduchom i svetom. Okrem Huga nad mestom lietal aj domáci klaun Bruno a po rokoch sme vytiahli aj legendárnu VSŽ-tku, jeden z prvých špeciálov vyrobených v brnenskej dielni Kubíček Balloons,“ dodáva D. Hežel.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM