Správy

Aj Botanická záhrada je už otvorená, ale nie celá, FOTO

Botanická záhrada v Košiciach za zvýšených protiepidemiologických opatrení od stredy sprístupnila verejnosti určené vonkajšie priestory.

Ilustračný obrázok k článku Aj Botanická záhrada je už otvorená, ale nie celá, FOTO
9
Galéria
Zdroj: TASR

„Vstup do areálu je možný len individuálne, alebo len pre členov jednej domácnosti. Pri stretávaní sa s inými návštevníkmi je potrebné dodržiavať odstup minimálne dva metre. Podmienkou vstupu je nosenie ochranného rúška, respektíve iného prekrytia dýchacích ciest,“ informoval hovorca univerzity Tomáš Zavatčan.

Rúška je možné si zložiť len vo vyhradených častiach areálu ako lesopark a v prípade dodržania minimálnej vzdialenosti 20 metrov od ostatných návštevníkov či zamestnancov botanickej záhrady.

Do skleníkov sa nedostanete

V prípade akýchkoľvek príznakov respiračných ochorení nie je vstup do jej priestorov botanickej záhrady možný. „Vyhradzuje si právo na náhodné monitorovanie telesnej teploty návštevníkov pred vstupom do areálu. Všetky vnútorné priestory – budovy, skleníky a toalety – sú uzatvorené,“ dodal Zavatčan.

Pripomenul tiež, že vlastné jedlo a nápoje môžu návštevníci konzumovať len v častiach areálu, v ktorých je možné zložiť si ochranné prostriedky a za podmienok dodržiavania bezpečnej vzdialenosti. V platnosti ostávajú aj ostatné pravidlá návštevného poriadku.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM