Tlačové správy

Aj hendikepované deti sa môžu stať tanečníkmi

Tanečné štúdio Hviezdička pokračuje v úspešnej spolupráci so Spojenou školou na Opatovskej ceste v Košiciach. Žiaci školy napriek pohybovému hendikepu dokážu tancovať na vozíčkoch v súlade s hudbou. Projektom „Tanec bez bariér“ zlepšuje TŠ Hviezdička postavenie zraniteľných skupín na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Aj hendikepované deti sa môžu stať tanečníkmi
Zdroj: TŠ Hviezdička

Tanečné štúdio Hviezdička však aj zdravým „tancuchtivým“ mladým ľudom ponúka možnosť byť súčasťou tejto veľkej a súdržnej tanečnej rodiny.

V Centrách voľného času na Starozagorskej, Popradskej a Juhoslovanskej ulici ako aj na Základnej škole na Požiarnickej ulici a v Kultúrno spoločenskom centre na Jedlíkovej ulici v Košiciach otvára celoročné tanečné skupiny. Novinkou v tomto školskom roku sú aj nové skupiny tanečníkov v Čani.

Deti vo veku od 4 rokov majú možnosť naučiť sa tancovať v štýle disco dance, disco show, moderný tanec, zdokonaliť sa v gymnastike či balete. Do jednotlivých tanečných skupín sa ešte vždy môžu deti prihlásiť.

Pohyb je pre zdravý štýl života veľmi dôležitý. Naši tanečníci však rozvíjajú aj svoje umelecké danosti v jedinečných kreatívnych tanečných choreografiách, vystupujú v moderných kostýmoch a tí najlepší si úspechmi budujú rešpekt vo svete tanečníkov,“ hovorí zakladateľka TŠ Hviezdička Mgr. Janette Schablik Girmanová.

Tanečné štúdio Hviezdička pôsobí na scéne už 23 rokov. Má za sebou úspechy v detskej, juniorskej a hlavnej vekovej kategórii – tanečníci sú viacnásobní majstri a vicemajstri sveta aj Slovenska v rôznych tanečných štýloch.

Zdroj: TŠ Hviezdička

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: TŠ Hviezdička
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM