Rôzne

Aj svet virtuálnej reality kráča s dobou. Súťažte a vyhrajte najnovšie vychytávky

Virtuálna realita je snaha o verné vykreslenie 3D priestoru a pohybu v ňom. Čo tak nasadiť si špeciálne okuliare a zažiť ju zblízka? Zapojte sa do súťaže!

Ilustračný obrázok k článku Aj svet virtuálnej reality kráča s dobou. Súťažte a vyhrajte najnovšie vychytávky
Zdroj: ephoto.sk

Stačí nasadiť si špeciálne okuliare s obrazovkami a ponoríte sa do počítačového 3D sveta, v ktorom sa môžete pohybovať, prípadne v ňom aj niečo vykonávať. V praxi sa stretávame najme s obsahom vytvoreným v 3D programoch, alebo pomocou 360° kamier.

Virtuálna realita pre každého

Počítačový svet koketuje s virtuálnu realitou už niekoľko rokov. Až donedávna ste na to potrebovali výkonný počítač a špeciálne okuliare s malými displejmi vo vnútri.

Pokrok v mobilných telefónoch spôsobil, že virtuálna realita je dnes dostupná takmer každému. Stačí vlastniť chytrý telefón s Androidom alebo iOS (Apple) a doplniť ho okuliarmi pre virtuálnu realitu.

Nemusíte o problematike nič vedieť, je to veľmi jednoduché. Kvalitné okuliare niečo stoja, ale virtuálnu realitu si užijete aj s veľmi lacnými okuliarmi. Také vyrába firma Google, ktorá stojí napríklad za populárnym Facebookom. Aby podporila rozvoj virtuálnej reality, ponúkla lacné okuliare vyrobené z kartónu. Okuliare sa volajú Google Cardboard a kúpite ich cez internet za pár eur.

Cez inú optiku

Je to veľmi jednoduché. Stačí na mobilnom telefóne pustiť vhodný obsah a vložiť ho do okuliarov, ktoré si priložíte k tvári. Ihneď môžete pozerať 3D fotografie a videá, ktoré nájdete na Facebooku, Google+, You Tube a iných stránkach.

Čo ešte môžem s okuliarmi Google Cardboard robiť? Do svojho telefónu si môžete nainštalovať aplikácie, s ktorými sa môžete vydať do vesmíru, pod more alebo na najkrajšie miesta našej planéty.

Čítajte aj: Selfie aj vo virtuálnej realite? Zabudnite na nudné zábery a ukážte priateľom viac

Dostupné sú aj hry využívajúce prostredie virtuálnej reality. Množstvo aplikácii je úplne zadarmo. Čoraz častejšie sa VR používa na výučbu. Deti sa s okuliarmi veľmi rýchlo skamarátia.

Ukážte priateľom viac

Vytváranie vlastného obsahu je veľmi jednoduché. Nepotrebujete ani špeciálnu VR kameru, postačí telefón, ktorý máte. Stačí si nainštalovať bezplatnú aplikáciu Cardboard Camera. Aby si aj ostatní mohli pozerať vaše VR fotografie, nepotrebujú okuliare. Môžu si ich pozrieť na mobilnom telefóne, tablete alebo počítači.

V prípade, že vás téma dostupnej virtuálnej reality zaujala, môžete si prečítať podrobnejší článok na našom partnerskom webe ephoto.sk.

Páči sa vám virtuálna realita? Zapojte sa do súťaže nášho partnerského portálu ephoto.sk a vyhrajte nielen okuliare pre virtuálnu realitu Samsung Gear VR, ale aj kameru Samsung Gear 360 a najnovší smartfón Samsung Galaxy S7.

Čítajte aj: Získajte kameru, špičkový mobil či okuliare na virtuálnu realitu. Stačí 1 fotka

súťaž ephoto
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM