Eva Mikulová Rôzne

Aj v Košiciach protestovali proti uväzneniu aktivistov z Greenpeace

Nezávislé komunitné centrum Klub spolu s Greenpeace Slovensko zorganizovalo v pondelok 3. decembra večer zhromaždenie na podporu zadržaných aktivistiek a aktivistov.

Ilustračný obrázok k článku Aj v Košiciach protestovali proti uväzneniu aktivistov z Greenpeace
Zdroj: Vlado Šurányi

V parku na Moyzesovej ulici pri soche Revoluce sa v pondelok 3. decembra večer zišlo okolo 100 ľudí, aby vyjadrili podporu uväzneným 5 aktivistom a 7 aktivistkám z organizácie Greenpeace, ktorí sú od nedele vo väzbe za svoj protest proti ťažbe uhlia v bani v Novákoch.

Na košickom proteste vystúpili enviromentálni aktivisti Martin Beličák a Štefan Szabó. „Samozrejme by sme chceli, aby ich prepustili, lebo ich väznenie je nezmyselné. Správajú sa k nim ako k ťažkým zločincom a to určite nie sú. Nikoho ani svojim činom neohrozili. Chceli sme im hlavne vyjadriť podporu, lebo veríme, že spoločenský nátlak je jediná cesta ako sa dajú riešiť niektoré problémy,“ povedal za organizátorov Ján Gálik.

"Ľudia, ktorí ochraňujú túto planétu a nenásilne upozorňujú na nebezpečenstvo súvisiace s klimatickými zmenami sú ihneď posadení za mreže,“ odznelo na proteste.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM