Zuzana Vajayová Rôzne

Akcie štyroch nemocníc v majetku KSK má získať Vranovská investičná

Komisia na výber strategického partnera pre štyri nemocnice Košického samosprávneho kraja (KSK) na dnešnom rokovaní uzavrela obchodnú verejnú súťaž na najvhodnejší návrh na uzavretie zmluvy o dočasnom prevode akcií.

„Väčšinou hlasov odsúhlasila ako prvú v poradí spoločnosť Vranovská investičná s.r.o. a ako druhú v poradí AGEL SK, a.s. Takýto výsledok bude komisia tlmočiť predsedovi KSK s odporúčaním, aby na rokovanie Zastupiteľstva KSK 18. apríla predložil návrh na uzavretie zmluvy o dočasnom prevode akcií so spoločnosťou na prvom mieste v poradí,“ informovala hovorkyňa KSK Zuzana Bobriková.

Spresnila, že od pondelka (11.4.) budú mať poslanci k dispozícii návrh zmluvy i dôvodovú správu, rokovať o tomto bode programu bude ešte mimoriadna zdravotná a finančná komisia zastupiteľstva i predsedovia poslaneckých klubov.

KSK vyhlásil 18. novembra 2010 obchodnú verejnú súťaž na najvhodnejší návrh na uzavretie zmluvy o dočasnom prevode akcií Nemocnice s poliklinikou Spišská Nová Ves, a.s., Nemocnice s poliklinikou sv. Barbory Rožňava, a.s., Nemocnice s poliklinikou Trebišov, a.s. a Nemocnice s poliklinikou Štefana Kukuru Michalovce, a.s., ktorých majiteľom je KSK. Predmetom obchodnej verejnej súťaže bol dočasný odplatný prevod akcií v týchto nemocniciach na dobu 20 rokov takému účastníkovi súťaže, ktorý splní kvalifikačné predpoklady uvedené v súťažných podmienkach a ktorého návrh zmluvy o dočasnom prevode akcií v NsP bude vyhlasovateľovi najviac vyhovovať.

Do obchodnej verejnej súťaži na najvhodnejší návrh na uzavretie zmluvy o dočasnom prevode akcií nemocníc s poliklinikami vo vlastníctve KSK vstúpili traja záujemcovia, ktorí splnili súťažné podmienky – Unipharma, a.s., Vranovská investičná, s.r.o. a AGEL SK a.s. Všetci traja záujemcovia absolvovali proces právneho a ekonomického posúdenia za úplne rovnakých podmienok stanovených poradcom. Následne absolvovali aj informačné stretnutia vo všetkých štyroch nemocniciach s ich kompetentnými zamestnancami a členmi orgánov nemocníc. Do 27. januára mali všetci traja záujemcovia lehotu na predloženie ponúk.

Komisia Zastupiteľstva KSK na výber strategického partnera pre štyri nemocnice s poliklinikami 31. januára otvorila obálky so súťažnými návrhmi. Návrhy predložili dve spoločnosti – Vranovská investičná s.r.o. a AGEL SK, a.s. Spoločnosť Unipharma, a.s. návrh nepredložila. Vo svojom písomnom vyjadrení oznámila, že vzhľadom na súťažné podmienky a požiadavky zadávateľa je pre ňu dočasný prevod akcií nerentabilný a ekonomický nevýhodný.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM