Michal Lendel Krimi

Akcie zlodejov v Košiciach a okolí: Kradlo sa vo firme aj v novostavbe domu, zmizli i motorky!

Počas uplynulého víkendu sa v Košiciach a okolí muži zákona nenudili. O prácu sa im postarali zatiaľ neznámi zlodeji, ktorým sa podarilo ukradnúť pár motoriek a samohybné rýpadlo za poriadny balík peňazí.

Ilustračný obrázok k článku Akcie zlodejov v Košiciach a okolí: Kradlo sa vo firme aj v novostavbe domu, zmizli i motorky!
Zdroj: TASR

Košickí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili Miroslava (24) z Košíc. Ten sa podľa slov polície vlámal v septembri tohto roku na ulici Vyšná úvrať v Košiciach, do uzamknutej novostavby rodinného domu. „Ukradol priemyselný vysávač a akumulátorovú uťahovačku. Majiteľovi spôsobil škodu za 420 eur,“ uviedol košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Doposiaľ neznámy páchateľ sa zo soboty na nedeľu v obci Chrastné v okrese Košice-okolie, vlámal do novostavby garáže. Odtiaľ odcudzil dva crossové motorky značky HONDA CR 125 a YAMAHA WR 400F. Majiteľ vyčíslil škodu na 3000 eur.

Polícia začala trestné stíhanie aj pre zločin krádeže, kde je trestná sadzba na 3 až 10 rokov. „Neznámy páchateľ počas uplynulého víkendu z priestorov areálu košickej spoločnosti na Vozárovej ulici v Košiciach, ukradol pracovný stroj samohybné rýpadlo značky KOMATSU,“ povedal Szabó. Spoločnosť vyčíslila škodu na cca 32 000 eur. Po páchateľoch ako aj po odcudzených motocykloch a pracovnom stroji policajti pátrajú.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM