Tomáš Batiz Krimi

Akčný zásah košických policajtov: René (25) a Nicol (22) majú čo vysvetľovať

Zbehlo sa to rýchlo. Podľa policajnej správy išli muži zákona priamo na miesto činu potom, čo ich zavolal jeden z poškodených. René z Michaloviec a Nicol z Košíc už čelia obvineniu.

Ilustračný obrázok k článku Akčný zásah košických policajtov: René (25) a Nicol (22) majú čo vysvetľovať
Zdroj: TASR

Košickí policajti vzniesli obvinenie pre pokračujúci prečin krádeže v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci, spáchaného formou spolupáchateľstva voči 25-ročnému Renému z Michalovského okresu a 22-ročnej Nicol z okresu Košice-okolie. Informovuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Košiciach Lenka Ivanová.

Obvinení sa v pondelok (6.11.) v nočných hodinách v mestskej časti Košice-Juh po predchádzajúcej vzájomnej dohode vlámali do troch motorových vozidiel.

„Z vozidla značky Škoda Fabia odcudzili prenosný kompresor. Následne sa vlámali do osobného motorového vozidla značky BMW, z ktorého odcudzili koženú taštičku, vestu s kapucňou, slnečné okuliare, nabíjačku, vône do auta a krém na dvere. Na parkovisku inej ulice v tej istej mestskej časti sa ešte vlámali do osobného motorového vozidla značky Peugeot 206, z ktorého odcudzili panel prehrávača a hračku. Krádežou spôsobili celkovú škodu vo výške takmer 200 eur a poškodením motorových vozidiel škodu predbežne vyčíslenú na 750 eur,“ uviedla Ivanová.

Muža a ženu pohybujúcich sa okolo áut si všimol jeden z poškodených majiteľov vozidiel, ktorý okamžite zalarmoval políciu. „Policajná hliadka Obvodného oddelenia Košice-Juh podozrivú dvojicu v krátkom čase vypátrala aj s odcudzenými vecami neďaleko miesta činu. Po vykonaní procesných úkonov putovali do cely policajného zaistenia. Vzhľadom na ich predchádzajúcu majetkovú trestnú činnosť spracoval poverený príslušník PZ podnet na ich vzatie do väzby,“ skonštatovala Ivanová.

Podľa Ivanovej im v prípade dokázania viny im hrozí podľa hovorkyne trest odňatia slobody až na dva roky.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM