Alexandra Kolínská Krimi

Akčný zásah policajtov mimo služby: Milan (15) s nožíkom sa nestačil čudovať!

Košickí muži zákona sa zachovali naozaj hrdinsky. Podľa informácií od hovorcu, ani mimo služby nestratili svoju duchaprítomnosť a premyslenou akciou spacifikovali úočníka. Celý príbeh je ako vystrihnutý z akčného filmu.

Ilustračný obrázok k článku Akčný zásah policajtov mimo služby: Milan (15) s nožíkom sa nestačil čudovať!
Zdroj: TASR

Keď dvaja policajti Obvodného oddelenia PZ Košice-Šaca v stredu (10.12.2014) večer skončili službu, netušili že budú opäť zakročovať. Ako informovala polícia, už po službe na ceste domov na Železiarenskej ulici v Košiciach-Šaci začuli slová „Dajte mi pokoj, nič nemám“ a následne „odlož ten nožík, ja nič nemám“.

„Okamžite ich napadlo, že niekto je v tiesni a potrebuje pomoc. Poriadne sa rozhliadli a nedaľeko spozorovali na chodníku asi 50 metrov osoby, ktoré medzi sebou zápasili. Policajti zachovali chladnú hlavu a takticky sa rozdelili tak, aby mohli zakročiť a pri zákroku nedošlo k zraneniu. Útočníka následne spacifikovali a zadržali. Jeden z policajtov dobehol k dvojici a páchateľa s nožom v ruke viackrát vyzval, so slovami „Polícia, upustite od svojho konania, položte nôž na zem“, načo páchateľ nôž zahodil do trávy a snažil sa újsť,“ uviedol krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

„V tom mu však zabránil druhý policajt, ktorý páchateľa prekvapil, pretože o ňom útočník vôbec netušil. Následne ho za pomoci hmatov a chvatov zaistili a privolali svojích kolegov v službe. Poškodeného Košičana (48) vypočuli, ktorý uviedol aj okolnosti prepadnutia. Keď sa vracial domov z krčmy, všimol si že ho niekto sleduje. Potom k nemu páchateľ pristúpil a pýtal od neho peniaze. Keď mu odpovedal, že ich nemá, tak na neho vytiahol nôž. Poškodený sa snažil útoku zabrániť a jednou rukou chytil páchateľovi zápästie a druhou sa mu snažil nôž zatvoriť,“ povedal Szabó.

„To sa mu nepodarilo, nakoľko ho páchateľ potkol. Stojac s nožom v ruke nad poškodeným svoju požiadavku viackrát zopakoval. V ďalšom konaní mu už zabránili rýchlym a taktickým zákrokom policajti,“ dodal Szabó.

Prípad na mieste prevzala kriminálna polície. Muži zákona po vykonaní procesných úkonov zo zločinu lúpeže obvinili iba 15-ročného Milana G. z Košíc. Obvinený bol umiestnený v cele policajného zaistenia s návrhom na väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu ako mladistvému hrozí polovica z trestnej sadzby pobytu za mrežami na sedem až dvanásť rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM