Správy

Ako na hojdačke: Situácia v školách sa opäť zhoršila, v karanténe je 125 tried

Epidemiologická situácia v košických základných školách (ZŠ) sa po poklese od začiatku februára začala opäť rapídne zhoršovať.

Ilustračný obrázok k článku Ako na hojdačke: Situácia v školách sa opäť zhoršila, v karanténe je 125 tried
Zdroj: TASR/František Iván

Počty žiakov v karanténe sa na košických základných školách za týždeň zvýšili o deväť percent. Informuje o tom mesto na svojom webe. Z 34 škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta evidujú prípady ochorenia COVID-19 u svojich žiakov alebo zamestnancov v 27 školách.

Prudký nárast

„Počty žiakov na prezenčnej výučbe nám v posledných dňoch začali prudšie klesať. Kým v uplynulom týždni bolo v karanténe 645 žiakov, v súčasnosti je ich už takmer 2100, čo predstavuje 13 percent všetkých našich detí,“ povedala vedúca oddelenia školstva magistrátu mesta Košice Beáta Lopušniaková. Verí, že jarné prázdniny a vyššie teploty pomôžu zlepšiť epidemiologickú situáciu.

V košických školách bolo k strede (16. 2.) v karanténe 125 tried.

Výpadky učiteľov

Najhoršia situácia je momentálne v ZŠ Tomášikova, kde z dôvodu pozitívneho testu na ochorenie COVID-19 u desiatich učiteľov musí vo štvrtok (17. 2.) a v piatok (18. 2.) prejsť na dištančné vzdelávanie celý druhý stupeň tejto školy. „Prezenčné vyučovanie v ZŠ Laca Novomeského momentálne funguje bez 28 pozitívnych žiakov a piatich pedagógov. Okrem toho do karantény spolu so žiakmi deviatich tried poputovali aj traja nezaočkovaní zamestnanci,“ uviedlo mesto.

Desiatku zamestnancov a 29 žiakov pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19 evidovali v stredu aj v ZŠ Hroncova. Podobná nepriaznivá situácia je aj v ZŠ Trebišovská 12, ZŠ Park Angelinum a ZŠ Kežmarská 28.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM