Michal Lendel Správy

Aktuálna situácia na Luníku IX: Zničený panelák je vyprázdnený a pripravený na zbúranie

Mesto podpísalo pred časom s Bytovým podnikom mesta Košice (BPMK) príkaznú zmluvu na začatie sanačných prác bytovky na problémovom sídlisku Luník IX na Hrebendovej 34 a 36. Stavba je podľa mesta aktuálne vyprázdnená a pripravená na asanáciu. Náhradné ubytovanie dostalo 6 rodín.

Ilustračný obrázok k článku Aktuálna situácia na Luníku IX: Zničený panelák je vyprázdnený a pripravený na zbúranie
Zdroj: Webnoviny.sk

Spomenutá zmluva zaväzuje BPMK zabezpečiť projekt búrania bytového domu, vypratanie stavby a taktiež vykonanie nevyhnutných opatrení, ktoré si asanácie vyžiada. Termín začatia búracích prác bude záležať od priebehu verejného obstarávania. Na odstránenie paneláku vyčlenilo vedenie mesta 110 000 eur.

Ako pre Košice 24 prezradila hovorkyňa mesta Martina Urik Viktorínová, bytový dom je vyprázdnený a pripravený na asanáciu, nakoľko to bolo mesto povinné urobiť ešte do konca roku 2013 na základe rozhodnutia stavebného úradu.

Mestu sa podarilo nájsť náhradné ubytovanie pre šesť rodín, tzv. osvedčených užívateľov s lepšou platobnou disciplínou, ktorí ale nemali platné nájomné zmluvy. Štyri rodiny sa presťahovali na ulicu Krčméryho (36 osôb) a dve rodiny na ulicu Hrebendova (21 osôb).

„Podľa dostupných informácií správcu, ostatní užívatelia sa presťahovali k rodinám a známym v rámci sídliska Luníka IX, samozrejme bez splnenia povinnosti informovania správcu. Tieto informácie získame až neskôr pri povinných kontrolách bytových jednotiek, ktoré vykonávame dvakrát do roka,“ doplnila Viktorínová.

Foto. ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM