Kultúra Správy

Americké centrum v Košiciach prešlo kompletnou modernizáciou

Americké centrum v Košiciach prešlo kompletnou modernizáciou, svoje brány opäť otvorilo v piatok.

Ilustračný obrázok k článku Americké centrum v Košiciach prešlo kompletnou modernizáciou
Zdroj: TASR

Po novom sa chce zamerať aj na technologické vzdelávanie. TASR o tom informovala americká ambasáda.

Modernizáciou prešiel interiér centra, v ktorom pribudli technológie, ako 3D tlačiareň, 3D perá, programovateľné mikropočítače, laptopy, elektronické stavebnice a rôzne iné technológie či príslušenstvo.

Zvýšili tiež počet kníh približne o 100 titulov. Celá modernizácia, ktorá bola hradená z prostriedkov americkej vlády, stála okolo 45-tisíc eur. V rámci nej urobili aj rebranding značky – namiesto InfoUSA Košice tak po novom ide o American Space in Košice. Počas renovácie bola prevádzka centra obmedzená.

„Americké centrum je takmer už 16 rokov miestom, kde sa prepája slovenská a americká komunita. Naše tri centrá v Košiciach, v Banskej Bystrici a v Bratislave nie sú len miesta, kde sa dá niečo o Spojených štátoch dozvedieť, ale aj priestor, kde môžete zažiť trochu Ameriky. Dnes to už nie sú len informačné centrá, ale moderné multifunkčné priestory,“ uviedla americká veľvyslankyňa na Slovensku Bridget Brinková.

Centrum sídli v Štátnej vedeckej knižnici v Košiciach a počas svojej existencie podľa ambasády nadviazalo spoluprácu so základnými, strednými, ako aj vysokými školami, pedagógmi, neziskovými organizáciami či súkromným sektorom.

„Pedagógovia či študenti v ňom majú možnosť zapožičať si materiály na výučbu anglického jazyka, odbornú literatúru, periodiká či beletriu. V centre sa organizujú rôzne semináre, workshopy, diskusie a kvízy,“ uviedlo Veľvyslanectvo USA na Slovensku s tým, že zároveň poskytuje priestory na rôzne odborné podujatia, stretnutia pre záujemcov o výmenné študijné pobyty i aktivity podporujúce štúdium anglického jazyka.

Americké centrum v Košiciach
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM