Eva Mikulová Správy

Ani v jednej z košických nemocníc nehospitalizovali nového pacienta s koronavírusom

V Univerzitnej nemocnici leží od minulého týždňa len jeden pacient s pozitívnym testom na koronavírus.

Ilustračný obrázok k článku Ani v jednej z košických nemocníc nehospitalizovali nového pacienta s koronavírusom
Zdroj: TASR

Ako v stredu 18. marca informoval premiér Peter Pellegrini na Slovensku v tento deň pribudlo ďalších 8 osôb s pozitívnym testom na koronavírus. Počet negatívnych vzoriek za dnešný deň je 217. Celkový počet ľudí s ochorením na koronavírus je tak na Slovensku 105 a počet negatívnych vzoriek je 2033.

Podľa medializovaných informácií, medzi novými nakazenými by mal byť aj muž z Košíc, ktorý je vraj hospitalizovaný v jednej z košických nemocníc.

Košickí pacienti sa majú dobre

O takomto pacientovi však nevedia ani v Univerzitnej nemocnici Luisa Pasteura (UNLP) ani v súkromnej nemocnici v Šaci. „Neevidujeme žiadneho pacienta s pozitívnym testom na koronavírus,“ povedala nám hovorkyňa nemocnice v Šaci Martina Pavlíková.

Hovorkyňa UNLP Ivana Vanéková, taktiež nepotvrdila nového hospitalizovaného pacienta na ich infekčnom oddelení: „Naďalej u nás leží len jeden muž (26), ktorý mal cestovateľskú anamnézu a bol pozitívne testovaný na koronavírus. Má sa dobre a pokiaľ opakované dva testy na koronavírus bude mať negatívne, tak ho pustíme domov.“

Testy sa robia u pacienta s rozostupom niekoľkých dní. „Naposledy bol náš pacient testovaný v pondelok 16. marca stále bol pozitívny. Ďalší test mu urobíme v nasledujúcich dňoch,“ dodala hovorkyňa UNLP.

V domácej liečbe s pozitívnym testom na koronavírus sa v Košiciach nachádzajú ešte dve ženy. I ony sa majú dobre a sú pravidelne testované.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM