Eva Mikulová Správy

Atléti s mentálnym postihnutím predviedli úžasné športové výkony na Špeciálnej olympiáde v Košiciach, FOTO

Pred začiatkom letných prázdnin si 115 športovcov s mentálnym postihnutím z celého Slovenska užilo 23. ročník Majstrovstiev Slovenska Špeciálnych olympiád v atletike.

Ilustračný obrázok k článku Atléti s mentálnym postihnutím predviedli úžasné športové výkony na Špeciálnej olympiáde v Košiciach, FOTO
7
Galéria
Zdroj: špeciálne olympiády

Športovci Špeciálnych olympiád v rámci 23. ročníka Majstrovstiev Slovenska v atletike, súťažili v krátkych behoch. Čakali ich i dlhšie behy i bežecké štafety, hod kriketovou loptičkou,  chôdza, skok do diaľky, skok do výšky či vrh guľou a súťažili v 5 vekových kategóriách a niekoľkých divíziách.

,,Veľmi sa teším, že nám narástol počet športovcov v najnižšej vekovej kategórii. A celkovo môžeme povedať, že osobné rekordy našich športovcov sa zlepšili, vidieť teda, že pravidelný tréning prináša ovocie a úsilie trénerov a rodičov padá na úrodnú pôdu. Na týchto majstrovstvách sme prikročili k jednej zmene, v súlade so svetovým trendom, že naši športovci museli na športoviskách preukázať viac samostatnosti hlavne v spolupráci s rozhodcami,“ povedala Eva Gažová, národná riaditeľka Špeciálnych olympiád Slovensko.

Na majstrovstvách súťažilo 115 športovcov s mentálnym postihnutím z 28 klubov a 7 individuálnych športovcov. ,,Najlepší výkon majtrovstiev podal 19-ročný Bartolomej Horváth zo Spojenej školy na Alejovej ulici v Košiciach. V skoku do diaľky skočil vynikajúcich 554 cm,” zhodnotila Jana Gantnerová, športová riaditeľka Špeciálnych olympiád Slovensko.

Najmladším účastníkom bol Štefan Mihálik (9) z Kapušian, ktorý súťažil v behu na 25 m a v hode kriketovou loptičkou.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM