Eva Mikulová Správy

Autodopravcovia zablokovali viaceré hraničné priechody, stretnú sa s premiérom

Autodopravcovia pokračujú v štrajku od nedeľu. Od 22.00 hodiny zablokovali celkovo 24 hraničných priechodov na celom Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Autodopravcovia zablokovali viaceré hraničné priechody, stretnú sa s premiérom
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Košický kraj

Na sociálnej sieti o tom informuje Únia autodopravcov Slovenska (UNAS).

„Pôjde o blokáciu hraničných priechodov na vstupe a výstupe na územie Slovenska pre kamiónovú dopravu. Osobné vozidlá a autobusová doprava bude púšťaná. Priechod pre vozidlá záchrannej služby, hasičského zboru a polície je zabezpečený prioritne. Blokáciu budeme uskutočňovať so zreteľom na čo najmenšie obmedzenie verejnej dopravy, mimo nákladnej,“ uvádza UNAS.

Združenie ČESMAD Slovakia vyzvalo všetkých autodopravcov, ktorí sa zúčastňujú na protestoch, aby sa vyvarovali ďalším blokádam cestnej infraštruktúry na Slovensku i aktivít, ktoré by mohli eskalovať vzniknutý stav a dostať prebiehajúcu komunikáciu so zástupcami štátu do patovej situácie. Informovala o tom hovorkyňa ČESMAD Slovakia Martina Baumann.

Stretnutie s premiérom

Premiér Peter Pellegrini zvoláva pre štrajk autodopravcov na pondelok (13. 1.) stretnutie ministrov dopravy, vnútra, financií a hospodárstva. Stretne sa tiež s policajným prezidentom.

Vyzýva štrajkujúcich, aby opustili cesty a vrátili sa k rokovaciemu stolu. Ohrozujú podľa neho bezpečnosť cestnej premávky, dodávky veľkých firiem a berú si občanov za rukojemníkov.

Štrajk, ktorý vyhlásila Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) a podporila ho Iniciatíva poľnohospodárov, trvá od utorka (7. 1.) na viacerých miestach Slovenska.

Únia hovorí o drasticky sa zhoršujúcom podnikateľskom prostredí autodopravcov a žiada 50-percentné zníženie cestnej dane a pozastavenie výberu mýta do určenia jeho nového správcu.

Zdroj: kosice.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM