Eva Mikulová Samospráva

Až 13 ľudí chce šéfovať Dopravnému podniku a traja chcú veliť Mestskej polícii

V týchto dňoch uplynuli lehoty na prihlasovanie uchádzačov o posty generálneho riaditeľa Dopravného podniku mesta Košice a náčelníka Mestskej polície Košice.

Ilustračný obrázok k článku Až 13 ľudí chce šéfovať Dopravnému podniku a traja chcú veliť Mestskej polícii
Zdroj: Mesto Košice

Prihlášky na post generálneho riaditeľa DPMK doručilo celkovo 13 uchádzačov, náčelníkom Mestskej polície chcú byť traja ľudia. Uvádza to mesto na svojej oficiálnej stránke.

Opakovaný výber riaditeľa DPMK

Mesto zverejnilo obe transparentné výberové konania koncom októbra. Pri generálnom riaditeľovi DPMK, ktorý bude zároveň aj členom Predstavenstva tohto podniku, ide už o opakované výberové konanie.

Primátor mesta Košice Jaroslav Polaček (nezávislý) ho vyhlásil po tom, čo víťazný uchádzač z predchádzajúceho výberového konania Tomáš Kizek, nezískal pri návrhu na svoje menovanie dostatočnú dôveru poslancov košického mestského zastupiteľstva.

Výberové konanie na funkciu náčelníka košickej MsP vyhlásilo mesto z dôvodu, že tento post nie je oficiálne obsadený už sedem rokov a od roku 2012 až do súčasnosti zastávali túto funkciu iba poverení náčelníci.

Termíny jednotlivých častí výberových konaní budú záujemcom oznamované elektronickou formou, pričom vybraných uchádzačov čakajú najprv osobné pohovory.

Ak víťazní uchádzači z oboch výberových konaní získajú dôveru košických mestských poslancov na ich decembrovom rokovaní, nový riaditeľ DPMK a náčelník MsP Košice by mohli do svojich funkcií nastúpiť od 1. januára 2020.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM