Eva Mikulová Správy

Betlehemské svetlo priniesli skauti na magistrát. I vy si z neho môžete vziať domov, FOTO

Košice sa stali jedným z ohniviek pomyselnej reťaze svetla, ktorou spoja skauti stovky slovenských miest a obcí, Betlehemské svetlo zažiari aj v desiatkach kostolov.

Ilustračný obrázok k článku Betlehemské svetlo priniesli skauti na magistrát. I vy si z neho môžete vziať domov, FOTO
5
Galéria
Zdroj: Mesto Košice

Od slovenských skautov zo 66. zboru Biele vrany Košice si ho prevzali primátor Jaroslav Polaček v piatok 20. decembra. Na Slovensku prišlo Betlehemské svetlo už 14. decembra.

Z magistrátu si z neho môžete vziať ešte dnes (v pondelok) 23. decembra do 18,00 hodiny.

Svetlo doniesli vlakom

Slovenskí skauti priviezli Betlehemské svetlo z Viedne na Slovensko v sobotu 14. decembra vo večerných hodinách. Nasledujúce ráno ho odovzdali počas svätej omše v Zakopanom poľským skautom.

Svetlo bude aj vďaka slovenským skautom putovať cez celé Poľsko, pobaltské krajiny a Rusko až na Sibír, 22. decembra si ho prevezmú v Užhorode aj ukrajinskí skauti.

Počas posledného víkendu pred Vianocami skauti už od skorého rána roznášali Svetlo vlakmi po celom Slovensku, doručili ho do viac ako 330 miest a obcí so železničnými stanicami, ale aj všade tam, kde nie je vlakové spojenie.

Betlehemské svetlo zažiarilo aj na najvyššie položenom obývanom mieste na Slovensku, na Lomnickom štíte, kam ho 22. decembra vyniesli skauti spod Tatier.

Betlehemské svetlo skauti postupne rozniesli do domácností, nemocníc, azylových domov, domovov sociálnej a opatrovateľskej starostlivosti a kostolov, aby mohlo dotvárať atmosféru Vianoc.

Svetlo nesie posolstvo pokoja, lásky, mieru, jednoty, teda spoločné univerzálne hodnoty vlastné ľuďom bez ohľadu na to akého sú vierovyznania, ku ktorej cirkvi sa hlásia, alebo či sú bez vyznania.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM