Eva Mikulová Správy

Bez negatívneho testu na koronavírus z košického letiska neodletíte

Aj keď je prevádzková doba letiska nepretržitá, terminál v dôsledku pandémie otvárajú najskôr tri hodiny pred prvým letom.

Ilustračný obrázok k článku Bez negatívneho testu na koronavírus z košického letiska neodletíte
24
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Nové opatrenia platia aj na letisku v Košiciach. Bez negatívneho výsledku testu na ochorenie COVID-19 nebude možné z letiska Košice odcestovať.

„Dôrazne upozorňujeme, že na letisko je potrebné prísť s platným certifikátom, alebo SMS pri PCR teste, a negatívnym výsledkom. Podľa nariadení Úradu verejného zdravotníctva SR môžu do budovy letiska vstupovať len osoby s negatívnym výsledkom testu,“ informovala hovorkyňa letiska Karolína Linhardtová s tým, že návšteva letiska bez tohto potvrdenia je porušením zákazu vychádzania.

Po druhom kole celoplošného testovania na nový koronavírus rovnaké podmienky ako po prvom kole. „A teda, všetci cestujúci musia mať so sebou platný certifikát s negatívnym výsledkom,“ doplnila Linhartová.

Aj keď je prevádzková doba letiska nepretržitá, terminál v dôsledku pandémie otvárajú najskôr tri hodiny pred prvým letom. Súvisí to s minimom letov počas dňa, respektíve s tým, že prvé odlety a prílety sú zvyčajne až po 9.20 hod.

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM