Zuzana Vajayová Rôzne

Bezdomovci si zahrali futbal s legionármi

Futbalové stretnutie zložené z netradičných skupín usporiadali dnes v Športovo-zábavnom areáli na Alejovej ulici v Košiciach.

Bezdomovci verzus futbaloví legionári, mestskí policajti či stredoškolskí študenti. Išlo o 4. ročník charitatívneho futbalového zápasu Odkopnime predsudky.

„Cieľom je zblížiť tieto dve komunity, ktoré majú k sebe v bežnom živote dosť ďaleko. Na ľudí bez domova pozeráme s dešpektom a odstupom a pri tom futbale sa zoznámime a vzniknú nejaké priateľstvá a zistíme, že sú to takí istí ľudia ako my,“ povedal TASR riaditeľ Arcidiecéznej charity v Košiciach Cyril Korpesio.

Na zápasy dnes nastúpilo celkom osem mužstiev, tri z nich boli tie, ku ktorým mávajú ľudia bežne predsudky. Išlo o klientov útulku na Bosákovej ulici a rómske komunitné centrá zo Stropkova a Lipian (okr. Sabinov).

Bezdomovec Peter, ktorý býva v útulku na Bosákovej ulici, sa prišiel na akciu hlavne zabaviť. „Rád športujem, bicyklovanie, plávanie, to je moje najobľúbenejšie. Futbal nie až tak, ale rád si zahrám,“ povedal TASR 26-ročný Peter.

Korpesio z charity verí, že aj po takomto zápase sa predsudky voči bezdomovcom zmenšia.

Akciu pred rokmi inicioval bývalý klient charity a predtým aktívny futbalista. „Zápas sa koná na počesť pána Sabadoša, ten ho už nemôže dva roky otvárať, nie je medzi nami,“ komentoval Korpesio.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM