Veronika Hunyadiová Kultúra

BIELA NOC pokračuje. Čo ponúkne večerná prechádzka mestom?

Ulice Košíc sa opäť rozžiaria. Festival Biela noc pokračuje druhým víkendom.

Ilustračný obrázok k článku BIELA NOC pokračuje. Čo ponúkne večerná prechádzka mestom?
24
Galéria

Aj tento víkend (15. – 17. 10.) sa môžu Košičania tešiť na dávku umenia v mestskom priestore. Košice opäť rozžiaria úžasné inštalácie.

Diela budú opäť aktívne v piatok, sobotu a nedeľu v čase od 18.30 do 22.00 hod.

Prístup k ohradeným expozíciám (napr. Kulturpark, Mestský park) majú len návštevníci zaočkovaní proti ochoreniu COVID-19. Deti do 12 rokov sa preukazovať očkovacím preukazom nemusia. Neohradené diela sú dostupné pre všetkých. Takmer všetky aktivity v rámci festivalu sú bezplatné.

Na čo sa tešiť?

Najviac diel bude tradične v Mestskom parku a priestoroch Kasární/Kulturpark. Multimediálne objekty nájdete v priestoroch Historickej radnice na Hlavnej a niekoľko inštalácií sa nachádza aj v Tabačke.

Svetelné inštalácie vo verejnom priestore uvidíte na budove Štátnej filharmónie Košice (Dom umenia), na budove Štátneho divadla Košice. Video projekciu nájdete vo výklade Múzea Vojtecha Löfflera na Alžbetinej. Obdivovať môžete aj objekt vo výklade OD Urban a vo vestibule železničnej stanice.

Záhradné kino (pasáž medzi Hlavnou 43 a Mäsiarskou 37) v rámci Bielej noci premieta výber ocenených krátkych filmov festivalu Ars Electronica. Vstup je voľný ale kino funguje v režime kompletne zaočkovaných.

Absolvovať môžete aj netradičnú prechádzku so slúchadlami na ušiach a vypočuť si vtipné postrehy alternatívneho sprievodcu Košicami od Erika Sikoru a Milana Kolcuna. Stačí si pustiť nahrávku, ktorá je k dispozícii v aplikácii Biela noc, alebo si ju stiahnuť vopred na www.bielanoc.sk. Váš sprievodca vám bude popisovať trasu po ktorej ho nasledujete. Prejsť si ju môžete kedykoľvek chcete.

Časť z toho, čo Biela noc tento rok ponúka nájdete v priloženej galérii.

OBRAZOM: Pandemická Biela noc rozžiarila Košice
24
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM