Rôzne

Biela noc prilákala do nočných košických ulíc 60 000 ľudí. Niektorí zostali sklamaní

Návštevnosť prekonala očakávania organizátorov a vrátila sa na úroveň spred pandémie. Ohlasy na sociálnych sieťach sa však rôznia.

Ilustračný obrázok k článku Biela noc prilákala do nočných košických ulíc 60 000 ľudí. Niektorí zostali sklamaní
7
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Tohtoročný festival súčasného umenia Biela noc v Košiciach, ktorý trval od piatka (6. 10.) do nedele (8. 10.), mal odhadovanú návštevnosť 60 000 ľudí. Informovali o tom organizátori s tým, že návštevnosť prekonala ich očakávania a vrátila sa na úroveň spred pandémie.

Rekordný záujem o dobrovoľníctvo

Ako uviedla umelecká riaditeľka festivalu Biela noc Zuzana Pacáková, v ekonomicky kritickom okamihu organizátori cítili podporu umelcov aj kultúrnych inštitúcií, ktoré svojím prístupom umožnili zachovať kvalitu programu.

„Sme vďační, že Košičania svojou návštevnosťou vrátili festival na úroveň spred pandémie. Živú atmosféru a dobrú náladu v uliciach nepokazilo ani časté státie v radoch, čo nás veľmi teší,“ skonštatovala.

„V Košiciach sme zároveň zažili rekordný záujem mladých ľudí o dobrovoľníctvo a výpomoc počas festivalu, čo je pre nás dôležitým znakom, že sa o Bielu noc zaujímajú a považujú ju za svoju. Vzhľadom na ekonomickú situáciu by však nič z toho nebolo tento rok možné bez podpory mesta, kraja, kultúrnych inštitúcií a našich partnerov,“ dodala.

Slabé?

Aj napriek spokojnosti organizátorov, na sociálnych sieťach sa na margo tohto ročníka objavilo aj pomerne dosť negatívnych komentárov.

„Tento rok veľmi slabé,“ okomentoval napríklad Martin pod facebookovým príspevkom košickej radnice, ktorá zdieľala fotografie z festivalu. Súhlasil s ním aj ďalší užívateľ, podľa ktorého slov to bolo bez nápadu a chute.

„Prepadák,“ stručne zhodnotila Anna. „Presne tak, strašné sklamanie,“ pridala sa Jana. „Toto bol absolútny výsmech oproti minulým rokom. Ešte aj vianočná výzdoba v Sečovciach je zaujímavejšia a profesionálnejšia ako toto fiasko,“ pritvrdil Robert.

„Bohužiaľ musím napísať, že po minulé roky to bola rozhodne vydarenejšia akcia,“ napísala Vierka.

Boli ste? Súhlasíte s týmito názormi alebo naopak, tohtoročná Biela noc splnila vaše očakávania? Hlasujte v našej ankete.

Ako hodnotíte tohtoročný festival Biela noc?

10 z 10 39.3%
Sklamanie 39.3%
Biela noc v Košiciach
7
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc

ČAROVNÉ TRI NOCI V ČAROKRÁSNOM MESTE ✨🌙 Biela Noc priniesla do Košíc viac ako 30 festivalových zastávok s umeleckými...

Posted by Košice - Mesto Košice on Sunday, October 8, 2023

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM