Michal Lendel Krimi

Bilancia silvestrovských osláv v Košiciach: Amputované prsty a rozbitá hlava fľašou od šampusu

Po vítaní nového roka pyrotechnikou museli chirurgovia amputovať celé prsty aj niektoré články prstov dvom pacientom, ktorí sa dostavili do Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP) v Košiciach. Vážne zranený bol aj muž, ktorému hodili do hlavy fľašu od šampanského.

Ilustračný obrázok k článku Bilancia silvestrovských osláv v Košiciach: Amputované prsty a rozbitá hlava fľašou od šampusu
Zdroj: TASR

Úrazové pracoviská počas prvých šesť hodín Nového roka ošetrili celkovo 30 prípadov. Ako uviedla hovorkyňa nemocnice Ladislava Šustová, šlo prevažne o mladých ľudí. „5 z nich utrpeli úrazy po manipulácii s pyrotechnikou,“ dodala.

Krátko po polnoci navštívili ambulanciu Kliniky úrazovej chirurgie na Rastislavovej dvaja Košičania a jeden pacient bol privezený z Popradu. „Dvom z nich museli chirurgovia amputovať celé prsty aj niektoré články prstov," povedala Šustová Oddelenie urgentného príjmu na Triede SNP ošetrilo dvoch pacientov zasiahnutých pyrotechnikou. Jedného z nich museli hospitalizovať na Neurochirurgickej klinike.

V Košiciach sa stal aj vážny úraz mužovi, ktorému hodili do hlavy fľašu od šampanského. Zraneného s vážnym poranením previezli do nemocnice, informoval o tom Jozef Minár z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky.

Foto: Ilustračné

Košice 24 / Webnoviny

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM